21. septembar 2017.21. sep 2017.
LIČNI PRATILAC ZA DECU  SA SMETNjAMA U RAZVOJU
PROŠIRENA PALETA USLUGA IZ OBLASTI SOCIJALNE ZAŠTITE

LIČNI PRATILAC ZA DECU SA SMETNjAMA U RAZVOJU

Odlukom grada Šapca o pružanju usluga ličnog pratioca za decu sa smetnjama u razvoju proširena je paleta usluga iz oblasti socijalne zaštite koja se finansira iz gradskog budžeta
Predsednik Skupštine grada Šapca, Nemanja Pajić, posetio je polaznike obuke za lične pratioce dece sa smetnjama u razvoju. Obuku organizuje Centar za socijalni rad, a planirano je zapošljavanje 24 osobe koje će biti osposobljene za posao ličnog pratioca dece u ovoj školskoj godini. Polaznici će nakon obuke posedovati licence za kvalitetno pružanje ove vrste usluga.
Odlukom grada Šapca o pružanju usluga ličnog pratioca za decu sa smetnjama u razvoju proširena je paleta usluga iz oblasti socijalne zaštite koja se finansira iz gradskog budžeta.
- Lični pratilac je usluga koja se obezbeđuje detetu sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, koje je uključeno u vaspitno obrazovnu ustanovu a do kraja srednje škole. Svrha angažovanja ličnog pratioca jeste uključivanje deteta u zajednicu, pružanje podrške pre svega porodici i naravno detetu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Aktivnosti koje lični pratioci pružaju deci, individualno se planiraju u skladu sa samim potrebama korisnika i to u domenu hranjenja, kretanja, komunikacije sa sredinom, uključivanja u zajednicu i pomoć u prevozu - navela je Jelena Milošević, direktorka Centra za stručno usavršavanje.
Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, istakao je da će se pružanjem ove usluge poboljšati kvalitet života dece sa smetnjama u razoju, ali i život njihovih porodica.
- Drago mi je što Centar za socijalni rad proširuje svoj obim usluga što se tiče socijalne zaštite. Ono što ne treba da zanemarimo je i da će 24 naših sugrađana naći priliku za rad i zaposlenje. Ova usluga dodatno će koštati 10.000.000 dinara, samim tim ukupno će doći do 160.000.000 koliko grad izdvaja za socijalnu politiku na našoj teritoriji. Nastavljamo sa odgovornom socijalnom politikom kroz nove usluge - istakao je Nemaća Pajić.
K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa