21. septembar 2017.21. sep 2017.
SAČUVANO OD ZABORAVA
IZLOŽBA DRAGANA PETROVIĆA POD NAZIVOM “MOZAIK VREMENA”

SAČUVANO OD ZABORAVA

Izložba Šapčanina Dragana Petrovića pod nazivom “Mozaik vremena”, održana je protekle sedmice u sklopu “Čivijade”, u šabačkom Narodnom muzeju. Brojni poštovaoci, okupili su se kako bi uživali u postavci arhivara starog Šapca i hroničara novog, a izložbu je otvorio predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.
-Njegova svaka fotografija je praktično dokument na kom čuva od zaborava ono što smo mi nekada davno izgradili, porušili, zaboravili... Vidim da se ljudi koji dođu često sete svog detinjstva. Drago mi je što se na svim njegovim slikama vide ljudi, život i način na koji je grad stasavao i razvijao se. Na izložbama Dragana Petrovića, uvek možemo da se upoznamo sa našim gradom i nadam se da ćemo ih gledati još dugo - istakao je Nemanja Pajić.
Postavku čini preko 350 uglavnom starih fotografija, a nove su prema rečima autora, tu kako bi se uočila razlika između nekada i sada.
- Izložba je specifična i daleko bolja od onih prethodnih. Ima mnoštvo fotografija koje se prvi put pojavljuju. Veći deo čine stare fotografije ali sam morao da ubacim i nove, jer ovakve izložbe treba da prikažu kako je bilo nekada a kako je danas. Na fotografijama, osim arhitekture i ulica možemo videti i ljude. Bilo je teško izabrati fotografije ali sam gledao da izaberem one najinteresantnije. Ima fotografija za kojima sam tragao 60 godina dok se nisu pojavile - navodi Petrović.
K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa