21. septembar 2017.21. sep 2017.
RAZMENA ISKUSTAVA
GRAD ŠABAC PREDSTAVLjEN NA MEĐUNARODNOM POSLOVNOM FORUMU U CELjU

RAZMENA ISKUSTAVA

Dvodnevnom Međunarodnom poslovnom forumu u Celju prisustvovali su u ime našeg grada Dušan Kostadinović, zamenik gradonačelnika Šapca i Violeta Šestić, načelnica Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj u Gradskoj upravi.
Međunarodni poslovni forum organizvali su Grad Celje, Regionalna privredna komora Celja, Regionalna komora trgovine i preduzetništva Celje, Celjski sajam i Razvojna agencija Savinjske regije. Glavna tema ovog privrednog skupa bila je „Inovativna prodaja i marketing i distributivni kanali“.
Prema rečima Kostadinovića, Međunarodni poslovni forum u Celju bio je prilika da se učesnici upoznaju sa praksom u razvijenim zemljama. Među izlagačima i predavačima na forumu bili su i predstavnici uspešnih svetskih kompanija.
- Šabac poseduje BFC sertifikat, najveću industrijsku zonu, proširene kapacitete u režimu slobodne zone, što privlači pažnju investitora. Razmena iskustava i znanja sa predstavnicima privrede i svetski uspešnih kompanija jedini je put ka novim uspesima u oblasti privrede, što je garant daljeg razvoja grada – istakao je zamenik gradonačelnika Šapca.
Pored ekonomskog aspekta ove posete, dodao je Kostadinović, važno je istaći i nastavak saradnje sa ovim slovenačkim gradom.
- Grad Šabac je nastavio dobru saradnju sa gradom domaćinom Međunarodnog poslovnog foruma. Celje i Šabac su prijateljski gradovi koji uspešno sarađuju. Naši domaćini su uspešan primer rada lokalne samouprave na evropskom nivou – istakao je Kostadinović.
Poslovni forum u Celju održan je u okviru tradicionalnog 50. Međunarodnog sajma privrede i trgovine u ovom gradu koji je otvorio slovenački premijer Miro Cerar.
N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa