21. septembar 2017.21. sep 2017.
Krivina u ogledalu

Nekome je život težak, a nekome je tetka...

Od kada je napravio prve korake u životu, Aleksandar Vulin je tačno znao šta hoće, kakve su mu želje. Želeo je da pušta kosu, da bude levičar, da ne ide u vojsku, da postane ministar.
Duboko u sebi, međutim, čuvao je jednu želju da je slučajno ne izgovori na glas. Verovanje, naime, kaže da ako se želja glasno izgovori, gotovo sigurno neće biti ostvarena. Zato je Vulin ćutao sve ove godine. Ne bi ni progovorio da ga nisu uhvatili.
Njegova najveća želja, ne računajući onu da ga Prvorođeni primeti i usvoji, bila je da se oženi ženom koja ima bogatu tetku. Tetka u našoj mitologiji ima status druge majke, a u Vulinovom slučaju – božanstva. Kapirao je on gde živi i da je teško. Pošto nema tetku sa svoje strane, uzdao se da će da nađe onu pravu. Mnoge ljubavi je morao da izgubi, jer nisu imale adekvatnu tetku. A, onda je konačno našao onu pravu, i to sa tetkom iz Kanade. Bolje nije mogao da ubode. Godinama je sa njom bio u više nego srdačnom kontaktu. Čak je i na svojoj svadbi pametno investirao i deset puta naručio pesmu „Ova moja tetka, čista je desetka“. Nije žalio 100 maraka koje je dao muzici za ovu pesmu.
Tetka je sve to pažljivo posmatrala i legla na rudu. Kada se ukazala prilika, ladno je pozajmila, ni manje ni više, nego 205.000 evra, ma šta pozajmila, dala deci da kupe sebi stan, da se skuće, da se ne tumaraju više po tamo nekoj vili na Dedinju. Razume tetka, nije ni priznanicu potpisala. Da ne razume, još bi okopavala krompir u svom selu. Deca su se skućila i svi srećni.
A, i Vulin je znao da se revanšira. Pošto nije neki veliki vernik, ako u međuvremenu nije to postao, Vulin je odlučio da pošto ne slavi Slavu, slavi rođendan ženine tetke. Na istočnu stranu zida svog stančića od 200 i kusur hiljada evra na Zvezdari okači sliku nasmejane tetke. Žao mu je samo što u Srbiji tetka nije dobila status trećeg roditelja, ali pozabaviće se i time čim sredi stanje u vojsci.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa