21. septembar 2017.21. sep 2017.
NOVI PUTEVI
ODOBRENO SKORO TRI MILIONA DINARA ZA UREĐENjE ATARSKIH PUTEVA

NOVI PUTEVI

Opština Krupanj je krajem prošlog meseca zaključila ugovor sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u vrednosti do 2.875.809,60 dinara za uređenje nekategorisanih puteva na teritoriji opštine ukupne površine od 41.490 metara kvadratnih. Ovo je vrlo značajna investicija za opštinu Krupanj u kojoj nastoje da zadrže ljude na selu i da im omoguće da svoje poljoprivredne proizvode lakše plasiraju, u čemu će im svakako pomoći dobra putna infrastruktura.
- Želja je da svako selo u Krupnju ima dobre puteve i krenuli smo ka tome da to i ostvarujemo, ali ima još dosta posla, a budžetska sredstva naše opštine su nedovoljna, tako da je pomoć države za nas od velikog značaja - izjavio je Predrag Radić zamenik predsednika opštine Krupanj. Predračunska vrednost ulaganja za uređenje nekategorisanih puteva u opštini Krupanj iznosi 9.416.160,00 dinara, a učešće opštine je 6.540.350,40 dinara.
Potpisivanju ugovora prisustvovao je državni sekretar Velimir Stanojević koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što se svake godine povećava broj zainteresovanih lokalnih samouprava koje konkurišu za ovu meru Ministarstva od koje će korist imati više hiljada poljoprivrednih proizvođača.
Tokom prethodne tri godine Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zajedno sa lokalnim samoupravama uložilo je 2,2 milijarde dinara za uređenje 2.500 kilometara atarskih puteva.
D. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa