21. septembar 2017.21. sep 2017.
PESMA ZA SRCE I DUŠU
ODRŽAN MALOGOSPOJINSKI KONCERT VOKALNE GRUPE “ŠAPČANKE“

PESMA ZA SRCE I DUŠU

Ženska vokalna grupa “Šapčanke“ održala je celovečernji Malo Gospojinski koncert u prepunoj Sali “Kulturnog Centra“ u Šapcu.
U kvalitetnoj pesmi uživaju i nesebično je daruju onima koji znaju da perepoznaju njenu vrednost. Za veoma kratko vreme, dve godine od osnivanja, osvojile su srca brojnih građana različitih generacija koje vole izvorni srpski melos. Vokalni stav čine: Živka Živanović-Žica, Tanja Marković -Topalović, Vesna Starčević, Rada Gajić, Duška Hristović-Vasić i Biljana Vusasinović. Na koncertu u Šapcu nastupile su uz pratnju na harmonici.
- Imamo širok repertoar koji zadovoljava svačiji ukus počevši od srpskih izvornih pesama do novokompanovanih u duhu srpskog melosa. Zatim ruske, makedonske, ciganske, meksičke, evergrin i rok balade. Ovo je 35. koncert i jedan od najveselijih. Zaista je bilo obostrano uživanje kako publike tako i nas - rekla je članica grupe “Šapčanke“ Živka Živanovic-Žica.
Na repertoaru su se našle pesme poput: “ Hoćemo li u Šabac na vašar“, “Ciganka sam mala“, “Cojle Manojle“, “Opa, Opa“, “Nema lepše devojke“ i mnoge druge koje su uz dobru atmosferu ponele šabačku publika koja se priključila pevanju.
- U duhu smo Čivijade, humora, i satire. Ponosne smo na to što smo i u ovim godinama odvojile vreme za nas, našu dušu, i publiku. Najbitnije je da je naša publika zadovoljna i da ih iz koncerta u koncert ima svaki put sve više i više - kazala je vokal grupe Tatjana Marković - Topalović.
Sjajan uvod u koncert pred sam nastup “Šapčanki“ pružila je realizator programa i književnog stvaralaštva u “Kulturnom centru“ Branka Todorović čitajući pesmu naše poznate sugrađanke Slavice Micić “Šapat Šapcu“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa