21. septembar 2017.21. sep 2017.
HRONIKA NAŠEG GRADA
PROMOCIJA KNjIGE „ŠABAČKE PRIČE“ PAVLA PAVLOVIĆA LABUDA

HRONIKA NAŠEG GRADA

Profesor u penziji Pavle Pavlović Labud priredio je promociju svoje knjige “ Šabačke priče“ u bašti Kulturnog centra.
Knjiga slikovito govori o hronici jednog grada, njegovih ulica, šabačkih porodica i pojedinih ličnosti koji ne mogu da se porede sa današnjicom. Govori o jednom prelomnom burnom periodu, periodu ratnog i posleratnog Šapca. Ponekad ponesen emocijama i navalom sećanja daje kritiku sadašnjeg stanja u institucijama, školstvu, obrazovanju i vaspitanju.
- Počeo sam da pišem 2012. godine. Posebnu podršku su mi dale profesorke Kata Jugović, Mira Novaković, i Milena Popović, kao i Podrinjske novine koje su redovno objavljivale moje tekstove - kazao je autor “Šabačkih priča“ Pavle Pavlović-Labud.
Iako je sve svoje knjige pisao isključivo u rukopisu bez mašine za kucanje i kompijutera, Pavlović kaže da mu to nije teško palo, već je predstavljalo zadovoljstvo.
Govoreći o knjizi, primarijus dr Predrag Tojić je dodao da ovaj roman predstavlja zapis autorovih sećanja.
- Naravno, mi se uvek sećamo naše mladosti, i čuvamo sećanje na ono što je najlepše, ali to ne može da opstane. Mi starimo, pa nam samo ostaje jedan žal za tim sećanjem, a on sam taj žal provlači u knjizi i za tim što je prošlo – rekao je Tojić
Knjiga je predstavljena na 520 strana, sadrži 55 priča, i odštampana je u 68 primeraka.
O knjizi su pored autora govorili: profesorka Kata Jugović, primarijus dr. Predrag Tojić i novinar Hanibal Kovač. Delove iz knjige čitao je glumac Borivoje Bora Božanić.
Uz promociju knjige prisutni su imali priliku da uživaju slušajući trio “Ozon“ akustik benda.
M. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa