3. februar 2011.3. feb 2011.
SVAKODNEVNA POSKUPLjENjA PRETE DVOCIFRENOM INFLACIJOM

PLATE VEĆ IZGUBILE TRKU

Ova godina je počela masovnim poskupljenjima tako da je već prvi mesec pokazao da je planirana stopa inflacije samo pusti san vlasti. Povećane su cene goriva, cigareta, mleka ulja, konditorskih proizvoda, vode, sokova, sredstava za higijenu, proizvoda kućne hemije
Prvi mesec ove godine građani će zapamtiti po masovnim poskupljenjima i što je najgore poskupeli su proizvodi i usluge bez kojih se ne može. Posebno brine to što mnogi najavljuju rast cena i za ovaj mesec i svi, uglavnom, rast cena pravdaju ekonomskim argumentima. U januaru je zabeležen rast cena: goriva, cigareta, mleka, sokova, konditorskih proizvoda, sredstava za ličnu higijenu, proizvoda kućne hemije, prevoza i tako redom. Uzmu li se u obzir i najave većih cena za hleb, struju i mnogo toga još, jasno je da je planirana stopa inflacije za ovu godinu od 4,5 odsto već pala u vodu.
- Nažalost sve ovo što se događa sa cenama ne miriše mi na dobro. Bombarduju nas svakodnevno informacijama da Vlada neće dozvoliti poskupljenja, a moj svaki odlazak u prodavnicu iz dana u dan me sve više košta, iako kupujem samo osnovne namirnice. Ljudi su ogorčeni, povređena im je intiligencija, kaže Slavka Nikolić, penzionisana nastavnica. Dogorelo je do nokata meni koja živim sama, a mogu da mislim kako je onima koji imaju decu, a uz to su još podstanari.
Sličnog mišljenja je i sugrađanin Stojan Kuzmanović koji je sve do nedavno uspevao da majstorskom zaradom izdržava četvoročlanu porodicu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa