12. oktobar 2017.12. okt 2017.
ŠABAC DOMAĆIN SIMPOZIJUMA O BOLESTIMA ZAVISNOSTI

INTERNET I KOCKA BOLESTI OVE DEKADE

Ovogodišnji Simpozijum o bolestima zavisnoti u organizaciji Zajednice klubova lečenih alkoholičara održan je u četvrtak i petak u Šapcu. Ovo je bio 33. Simpozijum i predstavlja krunu rada udruženja koje postoji gotovo četiri decenije. Na njima se govori o svim bolestima zavisnosti, a učestvuju eminenentni stručnjaci iz celog regiona. Na Simpozijumu u Šapcu govorilo je 30 predavača iz cele bivše Jugoslavije.
-Sa kolegama iz drugih država razmenjujemo iskustva koja su neprocenjivaa, kako za unapređenje naše, tako i njihovog rada. Naš cilj je da u svakom gradu gde se Simpozijum održava otvorimo teme o bolestima zavisnosti kako bi se o njima što više pričalo i na tom problemu još više radilo. Trend kretanja bolesti zavisnosti je u poslednjoj deceniji uravnotežen. Karakteristične su moderne zavisnosti, od interneta i od kocke, kojih ranije nije bilo, a na nama je da predvidimo kako da ih sprečimo u budućnosti, rekao je dr Aleksandar Vujošević, predsednik Zajednice klubova lečenih alkoholičara i objasnio da ovo udruženje pored toga što se bavi lečenjem zavisnika mnogo radi i na prevenciji.
Preventivne aktivnosti učesnici Simpozijuma imali su u OŠ „Nikolaj Velimirović“ dan ranije. Vujošević se zahvalio gradu Šapcu na gostoprimstvu i što je bezrezervno podržao njihovu ideju.
Pomoćnik gradonačelnika dr Goran Stojićević naveo je da je grad ovaj Simpozijum sa organizatorima pripremao skoro šest meseci. Izrazio je nadu da će ovaj događaj doprineti prevenciji, ali i izlečenju onih koji su već postali zavisnici.
Stojićević je istakao da Šabac postaje mesto konferencijskih dešavanja i simpozijuma, a na taj način i mesto gde će se i u budućnosti dešavati značajne stvari iz oblasti obrazovanja, kulture, privrede.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa