12. oktobar 2017.12. okt 2017.
ŠABAC GRAD BEZ NEPLIVAČA
BESPLATNA OBUKA ZA 400 NOVIH POLAZNIKA

ŠABAC GRAD BEZ NEPLIVAČA

U okviru akcije „Šabac-grad bez neplivača“ više od 2.500 šabačkih osnovaca prošlo je besplatnu obuku za neplivače. Prošle nedelje je obuku započelo novih 400 polaznika, najmlađih osnovaca iz šabačkih gradskih i seoskih škola.
Jelena Topalović Petrović, pomoćnica gradonačelnika Šapca za uključivanje građana, na Gradskom bazenu razgovarala je sa instruktorima VK „Šabac“ o tradicionalnoj akciji koja je pod pokroviteljstvom Grada Šapca.
-Ponosni smo što je od početka akcije „Šabac-grad bez neplivača“ 2.500 naših najmlađih sugrađana naučilo da pliva. Šapčani dugo nisu imali Gradski bazen, a kada je otvoren, pokrenuta je ova akcija koja je imala za cilj da svi besplatno nauče da plivaju. Na taj način mladi ljudi usmeravaju se ka sportu i zdravim stilovima života. Gradski bazen smo napravili sa jasnim ciljem – da Šabac postane grad bez neplivača. Da deca stiču zdrave navike i da budu sposobni ljudi. Zahvaljujemo se i vrednim trenerima, ali i roditeljima, jer bez njihove podrške ova akcija ne bi bila moguća. Mi smo po ovome zaista jedinstven grad u Srbiji, kazala je Jelena Topalović Petrović.
Jelena Lazić, pr Gradskog bazena u Šapcu, kaže da je pet generacija đaka naučilo da pliva u okviru ove akcije.
-Obuku smo počeli da posmatramo kao projekat, jer su njeni rezultati vidljivi na duži vremenski period. Ako nastavimo ovim tempom, a imamo sve uslove za to, naš sjajan kadar koji obučava najmlađe sugrađane, za par godina moći ćemo da se pohvalimo da je naš projekat “Šabac-grad bez neplivača”, sa rezultatima dostigao svoje ime i da je ovo zaista grad bez neplivača, dodala je Jelena Lazić.
Svi mališani će proći obuku od 20 časova plivanja, koja se realizuje tri puta nedeljno.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa