12. oktobar 2017.12. okt 2017.
Neverovatna  energija
SLONZ U HRVATSKOJ I SLOVENIJI

Neverovatna energija

Šabački bend “Slonz” u sastavu: bunjar Borivoje Tošić , vokal i gitarista Nikola Mijailović i basista Nenad Tošić, u periodu od 04 - 07.10.2017. je bio na mini turneji u Hrvatskoj i Sloveniji. Tom prilikom interpretirali su autorske pesme koje će biti objavljene na prvom albumu. Pobednici 10. jubilarnog Demo festa u Banja Luci, ovom prilikom su održali dva koncerta u Zagrebu i Ljubljan,.
- Na poziv organizatora 10. jubilarne zagrebačke “ Velika Rok eksplozija”,”Slonzi” su u Tvornici kulture, održali koncert 4.11.2017. Pozvani kao pobednici Demofesta Banja Luka nastupili smo kao glavni bend te večeri . Osim nas ,kao predgrupe svirala su dva lokalna benda, i bend koji je bio drugi na Demo festu u Banja Luci ove godine (Tiger Lamb)- navode u “Slonzu” i dodaju da je svirci prisustvovalo više stotna mladih hrvatskih rokera koji su uživali u nastupima I uporedili šabački sastav sa “ Šarlo Akrobata” bendom. Članovi Slonza su oduševljeni prijemom u Zagrebu i tretmanom koji su imali.
“Velika rok eksplozija” održava se u Zagrebu već deset godina. Manifestacija traje 7 dana, a osim rok koncerata, organizuju se ,izložbe, koncerti ozbiljne muzike i sl. Centralno mesto dešavanja je kultna “Tvornica kulture”.
-Od svih ljubaznih i divnih ljudi, izdvajamo njihovog domaćina Tomislava Kralja, koji nam je boravak u Zagrebu učinio maksimalno prijatnim i nezaboravnim. Stekli smo novog dragog prijatelja. Imali smo poziv da ostanemo još dva dana u Zagrebu, ali nažalost nismo. Morali smo da se zahvalimo domaćinu i nastavimo ka Ljubljani - ističe Borivoje Tošić.
Sledeći koncert “Slonzi” su imali u Ljubljani u kultnom prostoru “Menza pri koritu” 6.10.2017, na Metelkovoj. Taj prostor je deo bivše kasarne JNA koji su “osvojili” alternativni umetnici i u njemu caruju preko dvadest godina.
-Stigli smo u Ljubljanu dan pre koncerta, tako da smo imali vremena da razgledamo Ljubljanu, koja je izgledom ,arhitekturom i čistoćom na sve nas ostavila neverovatan utisak- kaže frontmen Nikola Mijailović.
“Slonzi” su nastupali sa bendom “Fat Pigeon” iz Ljubljane, koji je to veče imao promociju svog albuma, kao i bendom iz Austrije “Deadline Decision”. Mladi Šapčani su izašli na binu kao drugi i “oduvali “ svojom energijom i muzikom. Studenti koji uglavnom čine publiku u kvartu avangardne umetnosti nisu mogli da shvate “šta ih je snašlo” nastupom “Slonza”. Drugi bendovi su rekli da im je bila velika čast da sviraju sa “Slonzima” jer ovako nešto nema kod njih. Mišljenja da su “Slonzi” podigli muzičku rok lestvicu. Bili su posebno oduševljeni pesmom Automobi, sa kojom je bend “Slonz” pobedio na Demofestu Banja Luka. Frenetična publika je nekoliko puta vraćala “Slonze” na bis.
-Čovek koji nas je pozvao i odgovorio svim našim zahtevima, rekao je posle svirke da mu je jako drago što smo uspeli da se dogovorimo da dođemo ali mu je još draže što je otkrio novi, mlad bend, nepoznat ovdašnjoj publici. “Uživo ste barem 10 puta bolji nego na snimcima sa you tuba i energija koju imate je neverovatna” njegove su reči. Insistirao je da dođemo opet, ako ne ranije, onda kada budemo izdali album sledeće godine u julu, odmah nakon nastupa na 11. Demofestu Banja Luka, gde će biti prva promocija albuma prvenca benda “Slonz” - rekao je Nenad Tošić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa