12. oktobar 2017.12. okt 2017.
Dečja nedelja u Jevremovoj Školi

Sedam dana bogatog programa

Ove godine Dečja nedelja u Osnovnoj školi „Jevrem Obrenović? bila je obeležena nizom prigodnih aktivnosti. Počela je u ponedeljak uz popularnu zumbu. Instruktorka zumbe Sanja Nikšić već godinama dolazi u našu školu i uvek nam pripremi odličnu zabavu. Deca su je i ove godine spremno dočekala i ubrzo joj se pridružila u igri i zabavi.
Utorak je bio rezervisan za drugačiju vrstu sporta. Naime, našu školu posetio je Aikido klub „Bushido“ Šabac. Učenici su saslušali kratku priču o aikidu, a potom gledali kako aikidoke izvode svoje vežbe, a na njihovo veliko zadovoljstvo, mogli su i sami da probaju uz pomoć trenera aikida i svojih drugara koji već treniraju. U utorak je bio organizovan i kviz „Zdrava hrana“ za učenike četvrtog razreda. Kviz su organizovale i vodile nastavnice biologije Milena Mirčić i Mirjana Teodorović.
U sredu su nam se predstavili učenici šestog razreda predstavom „Kapetan Džon Piplfoks“. Predstavu su pripremili i izveli uz pomoć svoje nastavnice srpskog jezika Slavice Topić i školske bibliotekarke Slađane Obradović.
Četvrtak je bio rezervisan za sport. Organizovana su sportska takmičenja između odeljenja, a posetio nas je i Tekvondo klub „Letnjikovac?. Tekvondisti su oduševili učenike i u prepunoj sali pokazali svoje veštine i umeća.
U petak su bibliotekarka Slađana Obradović i učiteljica Biljana Milosavljević organizovale likovnu radionicu „Svet po meri deteta“, a učenici petog razreda su uz pomoć svoje nastavnice srpskog jezika Svetlane Tošić izveli predstavu „Djevojka cara nadmudrila“. To je dramatizacija narodne novele „Djevojka cara nadmudrila“ koja se obrađuje u petom razredu i učenici su je na ovaj način približili svojim vršnjacima, kao i mlađim drugarima.
Dečja nedelja obeležena je i u svim izdvojenim jedinicama škole. Naši drugari u Mišaru su je započeli pravljenjem predmeta od jesenjih plodova, a zatim su sledile društvene igre, igre bez granica, šeširijada (biramo najlepši šešir) i jesenji bazar ( izložba dečjih radova).
U školi na Oridu je, takođe, bilo izuzetno razigrano i zanimljivo. U ponedeljak je bio organizovan sportski poligon, u utorak radionica sa roditeljima, a u sredu kviz „Zdrava hrana“. Četvrtak je posebno bio veseo dan, jer je tada organizovana karaoke zabava, kao i sviranje na violini i sintisajzeru. Ovaj prelepi muzički dan organizovala je i vodila nastavnica muzičke kulture Marija Marković sa svojim učenicima. U petak su učenici mogli da iskažu svoju kreativnost na likovnim radionicama koje je organizovala nastavnica Anastasija Babović.
Učenici Produženog boravka obeležili su, takođe, Dečju nedelju nizom zanimljivih, kreativnih i korisnih radionica. Započeli su je druženjem sa svojim mlađim drugarima, predškolcima vrtića „Bambi“. U utorak su imali maskenbal i šetnju gradom, a u sredu likovnu radionicu „Veseli drugari“. Osim umetnošću, mališani su se bavili i sportom. U četvrtak su imali sportsko – rekreativne aktivnosti, a u petak su uzvratili posetu svojim drugarima iz vrtića „Bambi“. Razgovarali su o dečjim pravima i obavezama, oslikavali plato i uživali u druženju.
K.J.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa