12. oktobar 2017.12. okt 2017.
ČAROBNI SVETOVI IZ BAJKI
U BIBLIOTECI ŠABAČKOJ ODRŽANA ”BIBLIŠINA RINGERAJA”

ČAROBNI SVETOVI IZ BAJKI

Biblioteka šabačka, organizovala je manifestaciju u okviru Dečje nedelje, sedmu po redu “Biblišinu ringeraju”. Program je namenjen deci osnovnog i predškolskog uzrasta, koja su dvorište Bibliotke Šabačke pretvorila u čarobne svetove iz bajki. Kostimirani junaci, volonteri iz biblioteke šabačke, kao i učenici Škole primenjenih umetnosti družili su se sa posetiocima i govorili o pričama iz kojih dolaze.
-Ove godine smo oranizovali divnu manifestaciju u okviru Dečje nedelje. Biblišinu ringeraju održavamo jednom godišnje u Biblioteci šabačkoj. Nekada bude u proleće, nekada na jesen, ali uglavnom obraćamo pažnju na to da bude lepo vreme, jer želimo da se dvorište Biblioteke, pretori u bajku prepunu divne dece grada Šapca. Deca se tom prilikom druže sa likovima iz naših priča, svetskih i narodnih bajki. Tradicionalno, učesnici “Biblišine ringeraje” na samom kraju odigraju ringeraju za kraj - istakla je Aleksandra Erdeički Tomić.
Osim dece koja dolaze u biblioteku i polaznici su različitih radionica, Biblioteka šabačka sarađuje sa umetničkom školom iz Šapca, a za kostime i scenografiju zadužena profesorka Dragana Mališić. Gosti su uek dobrodošli, tako su i ove godine, manifestaciji prisustvovali drugaci iz OŠ “Nikolaj Velimirović”, odeljenje iz OŠ “Janko Velinović” kao i deca sa posebnim potrbama iz doma.
K.J.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa