12. oktobar 2017.12. okt 2017.
Gradimo mostove među generacijama
DEČJA NEDELjA U NATINOJ ŠKOLI

Gradimo mostove među generacijama

Učenici Osnovne škole „ Nata Jeličić“ su i ove godine obeležili Dečiju nedelju pod sloganom „ Gradimo mostove među generacijama“. Nedelja je počela sportskim danom pod nazivom „Igre naših predaka“ u kojem su učestvovali učenici mlađih razreda. Đaci su ubacivali krpenjaču u sepet, nadvlačili se konopcem, trčali u džakovima, i na ovaj način se podsetili igara starijih generacija.
U utorak osnovci su imali priliku da posete muzej gde su prisustvovali izložbi „Stari Šabac“. Aktivnosti su se nastavile narednog dana postavkom porodičnih crno-belih fotografija koje su priredili učenici od prvog do četvrtog razreda, kao i prikazivanjem filma „Naša škola, nekad i sad“, a prosvetni radnici su posetili korisnike Gerontološkog centra sa kojima su se družili u klubu u Mesnoj zajednici.
Četvrtak je započeo maskenbalom učenika petog razreda i radionicom Slobodanke Aleksić školskog psihologa. Zajedno sa decom su učestvovale njihove bake. Obeležavanje nedelje, učenici od prvog do četvrtog razreda su završili izložbom „Jesenja pijaca“ na kojoj su prikazali svoje radove, i sakupljanjem voća u čemu su im pomogle učiteljice. U školi u Drenovcu koja pripada Osnovnoj školi „ Nata Jeličić“ učenici od prvog do osmog razreda su dali svoj doprinos Dečijoj nedelji različitim aktivnostima koje su se odvijale u školi.
Po rečima Jasmine Petrović, deca su u skladu sa temom ovogodišnje Dečije nedelje adekvatno proslavili i obeležili ovu manifestaciju. Izložbom i zajedničkom radionicom deca su se približila starijim generacijama, a poklonom Gerentološkom centru su pokazali da gaje empatiju ka starijim osobama.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa