12. oktobar 2017.12. okt 2017.
KAJAKAŠI STARTUJU PRIPREME ZA 2018. GODINU

KONtINUITET ZA KONTINUITET

Nije bio dug odmor za naše kajakaše, ali visok nivo rezultata i održavanje na vrhu podrazumeva dug i naporan rad. U prethodna dva broja smo analizirali reprezentativnu i klupsku sezonu iza nas, a nova počinje već u ponedeljak. Sastav KK “Zorke” isti
U 2017. godini, kao i dugi niz prethodnih, Šabac je ostao kajakaški grad šampiona. Za ovdašnji klub vesla svetski šampioni, olimpijski i evropski vicešampion Milenko Zorić, grb “Zorke” stoji na dresu još jednog evropskog vicešampiona Dejana Pajića i trećeg kajakaša planete Nebojše Grujića. Iste boje na i u srcu nosi Bojan Milinković, kandidat za Tokio, sedmi mlađi senior sveta. Slični izazovi i slična očekivanja čekaju ih i u narednoj godini.
- Naš sastav ostaje nepromenjen, a samim tim i ambicije. Počinjemo sa radom 16. oktobra, najpre u Beogradu, potom ćemo deo sprovesti i na Gradskom bazenu u Šapcu, dok je za kraj januara predviđen odlazak u Tursku na pripreme, što će biti i prvi izlazak na vodu u narednoj godini. Postepeno radimo do aprila kada počinje sezona – rekao je trener Uroš Pavlović.
Spisak takmičenja sličan je kalendaru od godine na izmaku.
-Najvažnija takmičenja su Evropsko i Svetsko prvenstvo za seniore, odnosno kontinentalni i planetarni šamppionat za juniore i mlađe seniore. Uz nas ostaju Zorić, Pajić, Grujić, Milinković, verovatno ćemo priključiti i Mihaila Subotića. Ambicije su visok plasman i borba za medalje na svim pomenutim nadmetanjima. Na tom smo navikli javnost, navikli smo sebe i nećemo težiti ničemu manjem – dodaje Pavlović.
Na klupskom nivou cilj seniora je borba za titulu u ekipnoj konkurenciji, odnosno odbrana titula u Ligi pionira i Mini kajak ligi.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa