12. oktobar 2017.12. okt 2017.
KUBAN U PREDNOSTI U SVEMU OSIM U ŽELjI
“MEDICINAR” GOSTUJE U KRASNODARU

KUBAN U PREDNOSTI U SVEMU OSIM U ŽELjI

Šabačke rukometašice u subotu i nedelju očekuju dva duela u Rusiji u okviru drugog kola Kupa EHF. Žreb nije bio naklonjen šampionu Srbije i već u drugoj rundi mora na megdan jednom od favorita za osvajanje. Sve je na strani domaćina, ali sigurno nemaju veću želju, ističu u redovima šabačkog kluba
Prioritet Medicinara jesu domaća takmičenja, a start Super lige je baš onakakv kakav su planirali šampioni. Odbrana titule započeta je sa tri trijumfa u isto toliko kola, a šansu su dobile gotovo sve igračice, čak i one najmlađe. Uz to, eliminisan je šampion Holandije na startu Kupa EHF, te su uspostavljeni svi preduslovi da se na dalek put u Rusiju ode maksimalno rasterećeno i skoncentrisano. “Kuban” je slavni klub još iz perioda SSSR-a, ove sezone važi za jednog od favorita za osvajanje Kupa EHF, svakako raspolažu većim fondom rukometašica, kvalitetnijim igračkim kadrom, neuporedivo većim finansijskim sredstvima i biće dva puta domaćini. Šta ostaje “Medicinaru”? Ono što je najlepše u sportu, borba, požrtvovanje, koncentracija, rasterećenost bilo kakvog imperativa i vera u čudo.
- Svakako su Ruskinje favoriti na svaki način, ali sam siguran da nemaju veću želju i da se ne raduju više ovim utakmicama od nas. Dobro smo počeli Super ligu, prošli smo Holanđanke, sve se odvija po planu i nemamo šta da izgubimo u Krasnodaru. Šta god da uradimo, učinićemo to uz borbenost i maksimalan trud. Borićemo se u oba meča, šta će nam to doneti videćemo – istakao je trener Saša Bošković.
U prvom kolu “Kuban” je bio slobodan. Put u Rusiju i organizacija jednog meča u Šapcu bio bi preveliki “udarac” na budžet šampiona Srbije, te je prihvaćena ponuda Rusa da oba meča budu odigrana u Krasnodaru. Utakmice su planirane za subotu i nedelju od 16 sati. Sudije dolaze iz Makedonije Ilieva i Karbeška.
Pobednika dvomeča očekuje još jedna runda kvalifikacija do plasmana u grupnu fazu takmičenja.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa