19. oktobar 2017.19. okt 2017.
PSG U ŠAPCU
SAŠA JANKOVIĆ OTVORIO PROSTORIJE U NAŠEM GRADU

PSG U ŠAPCU

“Dostupniji smo Šapčankama i Šapčanima. U Šabac se dolazi sa poštovanjem, i za ljude i za grad i za ovo podneblje, takvi jesmo. Dolazimo u grad u kojem se osećamo dobrodošlo, u kome već imamo ljude koji su dugo u Pokretu”, rekao je Janković
Pokret slobodnih građana otvorio je prostorije u Šapcu koje se nalaze u Tržnom centru „Kifla“.
Otvaranju prostorija prustvovao je predsednik PSG Saša Janković, kao i članovi Predsedništva Aida Ćorović i Janko Baljak. Goste, članove i simpatizere je pozdravio i diplomirani inženjer geodezije Slavoljub Nikolić, poverenik PSG za Šabac.
Janković nije krio zadovoljstvo što je u Šapcu.
- Dostupniji smo Šapčankama i Šapčanima. U Šabac se dolazi sa poštovanjem, i za ljude i za grad i za ovo podneblje, takvi jesmo. Dolazimo u grad u kojem se osećamo dobrodošlo, u kome već imamo ljude koji su dugo u Pokretu. Nadamo se da ćemo pružiti priliku, mesto, gde mogu da ostvare svoje političke i životne ambicije. Da se uključimo, da ovaj osmeh na licu postane svakodnevica – rekao je Janković.
Govoreći o viziji Pokreta, Janković je naglasio da je teško u Srbiji govoriti o godinama unapred.
- Vizija je da vratimo zemlju koja će biti normalna za život, u kojoj neće svaki dan biti životni izazov da li ću ostati bez posla zato što sam nešto loše rekao o nekome, da li će mi doći inspekcija zato što nisam platio onom koje je trebalo reket, da li će me uhapsiti policija zato što sam pošten, a kriminalce puštati na slobodu... Na žalost, tako je u Srbiji. Šabac je u nešto boljoj situaciji, jedan je od dva grada koji nisu u rešetci ove vlasti. Ne može se živeti izolovano i moramo prodisati i provetriti Srbiju - istakao je Janković.
Pokret je podržao veliki broj javnih ličnosti, ali predsednik PSG smatra da te javne ličnosti osećaju sebe kao deo svakog od nas.
- Ako ste izgradili neki svoj integritet i ako vas zbog nečega poštuju, teško je pokloniti poverenje nekom drugom i na taj način staviti u njegove ili njene ruke svoj kredibilitet. Istovremeno, to govori da moramo da se opredelimo, da moramo da se uključimo negde, ili ako ne možemo nigde da vidimo sebe, da osnujemo nešto sopstveno, jer ljude na koje čekamo smo mi. Sve ono što nam smeta neće se desiti samo od sebe – istakao je lider PSG
Upravo suprotno, dodao je on, dešavaju nam se stvari koje nas vraćaju sve dalje i dalje od zamišljenog cilja.
- Svaki građanin Srbije oseća da nešto nije u redu. Samo treba da pokažemo da je moguće i da nismo osuđeni na nepodnošljivu vlast u Srbiji, da ne moramo da se stidimo naših organa vlasti i najviših predstavnika, da ne mora niko da nam vređa inteligenciju pričama o tetki iz Kanade, da nam preti čupanjem grkljana. Možemo to da rešimo i rešićemo – poručio je Janković.
Kada je reč o beogradskim izborima on je naglasio da svi znaju da neće to biti fer borba.
- Znamo, da nema fer uslova u medijima. Ja sam poslednji put bio tokom predsedničke kampanje na RTS, jednom ili dva puta. To su uslovi u kojima živimo i neće se sami promeniti ako se ne borimo za njih. Više stranaka je utvrdilo nekakve zahteve za elementarnim ferplejom u izborima. Znamo da ih niko neće dati i moraćemo da se izborimo za njih – naveo je Janković.
Mi u ovom trenutku, doduše, ne znamo čak ni koji će izbori biti. - Mi ne znamo da li će to biti beogradski. Ova vlast raspisaće izbore u danu, času, sekundi kada se slože zvezde i u kojem će da procene da će da dobiju jedan glas više. Sve je neregularno, ali i u takvim uslovima Srbija zna da je na pogrešnom putu. Pobedićemo i u Beogradu, i vratićemo Srbiji perspektivu ka normalnom životu – optimističan je Janković.
Istog dana kada je proslavljano 100 dana rada Vlade Srbije je najavljena mogućnost raspisivanja vanrednih izbora.
- Živimo u rijalitiju od politike. Prvo ne možemo ni da obeležimo 100 dana rada Vlade, jer ta Vlada ni ne postoji. Po Ustavu Srbije, Vlada vodi politiku, a niko se čak ni u šali ne usuđuje da pomisli da Ana Brnabić i ljudi oko nje vode politiku. Niti je zakonski termin, niti je bilo ko iz opozicije to tražio, oni sada pričaju o parlamentarnim izborima. Zašto? Zato što znaju da u Beogradu jako loše stoje. Beograđani i Beograđanke su strašno ljuti na sve ovo što se dešava i u Srbiji i u njihovom gradu. Onaj ko voli Beograd, onaj ko voli Šabac, on ga brani. I onda da bi se priča o Beogradu razvodnjila, vlast naravno razmišlja da napravi i parlamentarne izbore, referendum za Ustav, ispitivanje javnog mnjenja o uticaju Urana na Neptun, šta god samo da zamagle činjenicu da će Beograd da uzgube, a posle Beograda i celu Srbiju – naglasio je predsednik PSG.
Na pitanje koliko se PSG ozbiljno sprema za izbore u Beograd, Janković je odgovorio da mu ozbiljno zameraju da izgleda preozbiljno i da će zbog toga da su ozbiljno namerili da ni jedan, jedini sekund duže nego što se mora, „ne ostanemo u ovom rijalitiju od politike“.
A, onda se nametnulo i pitanje o Draganu Đilasu kao mogućeg kandidata za gradonačelnika Beograda.
- Redovno imam kontakte sa svima, uključujući i gospodina Đilasa i rekao sam da je moguće da on bude kandidat, jer ispunjava elementarne kriterijume – odgovorio je na kraju Janković.
OVA VLAST SE
NE POPRAVLjA
Da li bi kao zaštitnik građana zaštitio novinare od svakodnevnih napada?
- Ja bih o napadima na novinare sasvim sigurno izričitije, direktnije, burnije pričao, ukazivao i skretao pažnju, ali ova vlast ne može biti popravljena, ova vlast mora da se zameni. Zaštitnik građana služi da ukaže na nepravilnosti, pa da te nepravilnosti vlast ispravi. Za ovu vlast to nisu nepravilnosti, već način rada. Oni to svesno rade. U Bezbednosno informativnoj agenciji je bila manifestacija koja je iskorišćena za predstavu o poštovanju novinara u zemlji u kojoj je Pink glavno informativno sredstvo, a Informer azbuka i dnevni bilten Vlade. Nema te kozmetike koja može da promeni tu suštinu.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa