19. oktobar 2017.19. okt 2017.
Susreti koji menjaju sve(s)t
GIMNAZIJA U POSETI CELjU

Susreti koji menjaju sve(s)t

Na osnovu projekta Susreti koji menjaju sve(s)t, koji je Šabačkoj gimnaziji odobrila Gradska uprava Šabac na prošlogodišnjem konkursu projekata iz kulture i finansirala ga u celosti, delegacija učenika i profesora Šabačke gimnazije zajedno sa predstavnicima Gradske uprave Šabac bila je u poseti Prvoj gimnaziji u Celju, od 12. oktobra do 14. oktobra 2017. godine.
Ovim putovanjem nagrađeni su učenici Gimnazije, istovremeno i najbolji volonteri AFS Srbije Interkulture. Oni su bili najaktivniji u dočeku i prijemu učenika iz svih krajeva sveta. U realizaciji ovog projekta učestvovali su: Marijana Isaković, direktor Šabačke gimnazije, Siniša Mozetić i Biljana Drobnjak, profesori ove škole i Salko Karadarević, član Gradskog veća.
Delegaciji iz Šapca priređen je bogat kulturno umetnički i zabavni program. Dočekao ih je hor Prve gimnazije u Celju, a zatim su učenici i profesori bili gosti Muzičke Škole Celje. Prisustvovali su i izložbi na temu razvoja violinskog obrazovanja u Sloveniji od 19. veka autorke dr Maruške Zupančić. U popodnevnim časovima organizovan je obilazak Celja gde su imali priliku da vide znamenitosti grada.
Delegacija je prisustvovala radnom danu u Prvoj gimnaziji u Celju gde im je direktor škole pričao o sredstvima koja su uložena u renoviranje objekta i uspehe učenika na svim poljima a posebno u matematici.
Nakon završetka posete nastavi delagaciju je dočekala zamenica gradonačelnika Celja, mr Darija Turk. Gospođa Darija posebno je naglasila značaj druženja i razmene iskustava mladih ljudi sa ciljem da jedni i drugi, zahvaljujući ovakvim druženjima, u svoju zemlju donesu nova pozitivna iskustva i unaprede prijateljstvo Srbije i Slovenije.
Šabačka gimnazija i grad Šabac raduju se uzvratnoj poseti slovenačke delegacije koja je planirana za proleće naredne godine.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa