19. oktobar 2017.19. okt 2017.
U KULTURNOM CENTRU PREDSTAVLjENA KNjIGA

BALET DA LI SE TO JEDE

U petak, 13. oktobra u sali Kulturnog centra predstavljena je knjiga „Balet da li se to jede“, autorke Gabriele Teglaši Velimirović iz Novog Sada, srpske balerine, koreografa, baletskog pedagoga i predsednice Udruženja baletskih umetnika Vojvodine.
Knjiga govori o baletskoj umetnosti iz svih uglova razbijajući predrasude o baletu i govoreći o tome koliko malo poznajemo ovu materiju. Kroz poglavlja opisani su mnogi segmenti vezani za ovu vrhunsku umetnost, od školovanja, usavršavanja, takmičenja, pa do igračke karijere. Umivenim jezikom, na profesionalan način čitaocima je dočaran mukotrpan i trnovit put poziva koji nije lako dosegnuti ako iza toga ne stoji veliki rad i ljubav. Usavršiti govor tela i igru jeste krajnji rezultat da balet iz vizure posmatrača izgleda kao bajka, a da biste to postigli morate staviti znak jednakosti između života i baleta. Ovom knjigom čitaoci će steći mnogo jasniju sliku o veličanstvu nazvanom „balet“, jer igra je umetnost koja seže do uzvišenosti.
Bilo je veliko zadovoljstvo predstaviti Gabrielu šabačkoj publici iz razloga više što se i Šabac konačno našao na mapi gradova gde je balet zaživeo. Baletska škola „Centar za igru Šabac“, pod rukovodstvom pedagoga Ljubiše Nikolića, uzela je učešće na promociji, darujući tri igre našoj gošći i publici. O knjizi je govorila Branka Todorović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa