19. oktobar 2017.19. okt 2017.
MEDICINAR ELIMINISAN IZ KUPA EHF

REALAN ODNOS SNAGA

Ruski “Kuban” mnogo je kvalitetniji tim i od kompletnog Medicinara u najboljoj formi, jednostavno to je samo ishod logične nadmoći u budžetu klubova. Lišeni pomoći povređenog kapitena Ane Radović, Šapčanke nisu mogle više na dalekom gostovanju. Najvažnije da im se nema šta zameriti za zalaganje i pristup
Jedina ambicija šampiona Srbije pred put u Rusiju bila je da se odigra posvećeno, skoncentrisano i da se pruži maksimum, ma ko da je na parketu u datom trenutku. Slobodno se može reći da je ta ambicija ostvarena i da su prvotimke “Medicinara” zaslužile povratak s osmehom na licima.
Ruski tim svakako je kvalitetniji i zasluženo je slavio u obe utakmice, no za pohvalu je otpor Šapčanki u prvim poluvremenima oba duela. Tim iz Srbije odlično se nosio sa kvalitativno i kvantitativno jačim rivalom, a umor i “Kuban” lomili su otpor tek u drugim poluvremenima. Obe utakmice imale su sličan tok i epilog. Kako nije bilo najbolje igračice, ulogu lidera na terenu preuzela je Ana Tomković, odigrala dobro obe utakmice i bila najefikasnija, ne samo u redovima gostujuće ekipe, već i ukupno na dvomeču sa 12 postignutih golova. Dobro je odigrala Ivana Prijović, odnosno krilo Slađana Prelević. Solidno se na crti nosila i Marija Lojpur.
Kuban predvodi jedan od najboljih trenera ženskog rukometa u Rusiji, selektor Kaškarov, a Garieva i Veringorova vodile su “zeleno - žute” na parketu.
“Medicinar” branilac titule i lider na tabeli ostaje sada usmeren samo na domaće takmičenje i odbranu jednog, odnosno osvajanje drugog, kup, pehara.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa