Инфо

Берза

  • aero 1.604 ▼ -4,30%
  • dinnpb 3.480 ▼ -0,29%
  • impl 3.055 ▼ -4,53%
  • kmbn 1.910 ▲ 0,26%
  • niis 676 ▼ -0,73%
  • vzas 80 ⚫ 0,00%
(10. фебруар 2011.)
ШАБАЧКЕ ПРИЧЕ - МИЛОРАД ПАНТЕЛИЋ

ШАБАЦ ЈЕ ГРАД МУЗИКЕ

О Шапцу и Шапчанима, његовим улицама и институцијама, прошлости и садашњости, кафанама и боемима, корзоу и игранкама, Дудари и Сави, фудбалу и рукомету... причају људи који су део своје душе уградили у мозаик калдрме ове вароши (3)
Ако би се из животне разноврсности Милорада Миће Пантелића, издвајале неке области, то би биле године рада у просвети, деценије делатности у Радио Шапцу и естрадна делатност, пре свега кроз оркестар „Стари звуци“. Они који га познају, кажу да је све то добро радио а он о себи никада није много причао, тако је и овом новинском евоцирању успомена кроз своје окружење настојао да дочара слике Шапца и Шапчана, да време његове младости приближи данашњем.
Педагошки рад, претежно у Основној школи „Ната Јеличић“, крунисан је бројним наградама које је са својим ученицима освајао на многим надметањима у хорском певању широм Србије. И као музички уредник Радио Шапца, у годинама када је ова станица била једна од слушанијих у земљи, добијао је награде на радиодифузним такмичењима, писао стручне текстове из области музике за „Глас Подриња“, а велики допринос дао је неговању музичке традиције ове средине.

Најновији број

20. септембар 2018.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa