10. februar 2011.10. feb 2011.
ŠABAČKE PRIČE - MILORAD PANTELIĆ

ŠABAC JE GRAD MUZIKE

O Šapcu i Šapčanima, njegovim ulicama i institucijama, prošlosti i sadašnjosti, kafanama i boemima, korzou i igrankama, Dudari i Savi, fudbalu i rukometu... pričaju ljudi koji su deo svoje duše ugradili u mozaik kaldrme ove varoši (3)
Ako bi se iz životne raznovrsnosti Milorada Miće Pantelića, izdvajale neke oblasti, to bi bile godine rada u prosveti, decenije delatnosti u Radio Šapcu i estradna delatnost, pre svega kroz orkestar „Stari zvuci“. Oni koji ga poznaju, kažu da je sve to dobro radio a on o sebi nikada nije mnogo pričao, tako je i ovom novinskom evociranju uspomena kroz svoje okruženje nastojao da dočara slike Šapca i Šapčana, da vreme njegove mladosti približi današnjem.
Pedagoški rad, pretežno u Osnovnoj školi „Nata Jeličić“, krunisan je brojnim nagradama koje je sa svojim učenicima osvajao na mnogim nadmetanjima u horskom pevanju širom Srbije. I kao muzički urednik Radio Šapca, u godinama kada je ova stanica bila jedna od slušanijih u zemlji, dobijao je nagrade na radiodifuznim takmičenjima, pisao stručne tekstove iz oblasti muzike za „Glas Podrinja“, a veliki doprinos dao je negovanju muzičke tradicije ove sredine.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa