26. oktobar 2017.26. okt 2017.
PROTEST U GLAVNOM GRADU NA DAN OSLOBOĐENjA

BEOGRAD OKUPIRAN IZNUTRA

U Beogradu je, povodom Dana oslobođenja, u petak 20. oktobra održan još jedan protest Pokreta slobodnih građana Srbije pod nazivom „Beograd se voli, Beograd se brani“.
Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković čestitao je građanima Dan oslobođenja Beograd u Drugom svetskom ratu istakavši da je Beograd sada, kako je rekao „okupiran iznutra“.
- Okupili smo se da bismo rekli ne svemu tome, da nismo svi isti i da pokažemo da su građani spremni da se bore za svoju slobodu. U 21. veku se borimo da sačuvamo naše glasove od krađe vlasti. Beograd je okupiran od ljudi pod fantomkama i onim sa lažnim lentama i diplomama – rekao je Janković.
On je oštro kritikovao gradsku vlast navodeći da će u Beogradu, posle predstojećih izbora trudnice i stariji sugrađani imati primat, a ne „starlete pod rotacijama“.
Janković je uveren u izbornu pobedu na predstojećim beogradskim izborima, ako bude sprečena izborna krađa.
- Nećemo postavljati nikave fontane, a ni jarbole, kao ni đinđuve dok god i poslednje naselje ne dobije kanalizaciju i struju. A, ni tada nećemo postavljati đinđuve - naglasio je Janković aludirajući na novogodišnju rasvetu koju je gradska vlast postavila u oktobru.
On je najavio i da će PSG sprovesti lustraciju i odstraniti iz javnog života one koji su odgovorni za sadašnji period.
- Moći će da žive i rade, ali ne i da nam sole pamet - rekao je Janković.
Po završetku skupa na Trgu Republike okupljeni su krenuli u šetnju do zgrade Regulatorne agencije za elektronske medije, Radio- televizije Srbije i Skupštine grada Beograda gde su predali zahteve za održavanje fer i poštenih izbora.
N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa