26. oktobar 2017.26. okt 2017.
“ČIVIJA” NA “PODVALU”
ŠAPČANI GOSTUJU VALjEVCIMA – UVEK POSEBNO

“ČIVIJA” NA “PODVALU”

Rivalstva poput onog koje neguju Šabac i Valjevo prožimaju skoro sve segmente društva, ali uvek je sport najbolji katalizator. Vaterpolo rivalstvo u žiži. Oba tima imaju pobedničke ambicije
Nema sporta, posebno kolektivnog, u kome klubovi iz Šapca i Valjeva ne igraju duele koji znače više od bodovnog salda. Zdrav rivalitet ume da izrodi interesantne mečeve koji se prepričavaju dugo, a u sećanjima učesnika žive zauvek. Rivalstvo VK “Šabac” i VK “Valjevo” (uz česte promene imena valjevskog kluba) dugo je decenijama, no tek od renesanse vaterpola u Šapcu i drugačijeg pristupa organizaciji u Valjevu, ono je dospelo u žižu javnosti. U poslednje tri sezone Valjevci su pratili šabačke vaterpoliste uz “sezonu zaostatka”. Dugo su se nadmetali u Prvoj B ligi, potom je Šabac 2015. godine izborio elitu, a godinu dana kasnije to su učinili vaterpolisti iz Valjeva, istovremeno kada je Šabac bio najbolji tim A1 lige i na taj način izborio regionalno takmičenje. Ovog proleća, VK “Šabac” beše najprijatnije iznenađenje Jadrana, a “Valjevo” je izborilo plej of domaće lige, odnosno svoje mesto u TRL A2. Već u trećem kolu ovosezonskog nadmetanja ekipa iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske “Šabac” i “Valjevo” će ponovo u međusobni okršaj.
U prva dva kola A2 lige domaćini subotnjeg meča bili su uspešni. Najpre su u Petnici pobedili Kataro 14:12, a potom i u Zadru domaći “Zadar 1952” 11:8. Oslonac ekipe su doskorašnji prvotimci Šapca: Ivan Rackov, Marko Matović i Dušan Panajotović, uz Markovića i Gligorijevića. Šapčani su uspešno startovali protiv “Solarisa” 7:2, dok su u drugoj rundi bili slobodni.
Prethodne sezone ove ekipe odigrale su tri zvanične utakmice. “Šabac” je bio ubedljiv u Petnici u četvrtfinalu Kupa 11:6, odnosno na Gradskom bazenu u drugom kolu domaće Super lige. Duel u Petnici u okviru 7. kola istog takmičenja okončan je bez pobednika 8:8. Novi susret na petničkom bazenu zakazan je za subotu od 18 sati.
D. B.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa