2. novembar 2017.2. nov 2017.
Stvaranje digitalnih lokalnih skupština
Šabačka Skupština na Konferenciji u Novom Sadu

Stvaranje digitalnih lokalnih skupština

Dvodnevnoj Konferenciji „Stvaranje digitalnih lokalnih skupština“, koja je, u organizaciji, Grada Novog Sada, Skupštine Grada Novog Sada i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji, održana u Novom Sadu, prisustvovali su predstavnici šabačke gradske Skupštine - predsednik Nemanja Pajić i sekretar Zlatko Ranković.
Cilj ovog skupa bio je da se prikaže kako digitalne tehnologije i društvene mreže dovode do značajnih promena u okruženju i kulturnom miljeu skupština na lokalnom nivou i da se postavi platforma za saradnju u cilju razmene iskustava i saradnje na promovisanju principa transparentnosti i odgovornog upravljanja u lokalnim skupšinama.
Učesnike Konferencije, u ime organizatora i domaćina, pozdravili su predstavnici Grada Novog Sada, Skupštine Grada Novog Sada, Skupštine Vojvodine, Narodne Skupštine Republike Srbije i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić, kao i predstavnici ambasade Švajcarske u Srbiji i UNDP.
U radnom delu Konferencije brojni stručnjaci u ovoj oblasti ukazali su na značaj digitalizacije i prednosti e-parlamenta, a predstavnici gradova i opština preezentovali su svoja iskustva u radu.
Prisustvo predstavnika šabačke Skupštine ovoj konferenciji predstavlja nastavak saradnje sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), u okviru koje su u ranijem periodu, različitim stručnim konferencijama prisustvovali predstavnici svih odborničkih grupa u šabačkom parlamentu.
Konferencija je održana u okviru projekta: „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skuštine – druga faza“, koji je podržala Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC).

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa