2. novembar 2017.2. nov 2017.
GREJNA SEZONA VEĆ STVARA PROBLEME

OPREZNO SA PEPELOM

Grejna sezona počela je nedavno. Za one koji žive u stanovima nema ni zime ni problema, međutim ko se greje u svojoj režiji morao bi da obrati pažnju na neke stvari. Trebalo bi prekontrolisati ispravnost instalacija i grejnih tela, očistiti odžake, na propisan način skladištiti ogrev, a posebno povesti računa o odlaganju pepela.
Vatrogasno-spasilački bataljon Šabac već je imao više intervencija na gašenju kontejnera, čiji je uzrok paljenja najverovatnije bio pepeo u kom se nalazio žar. Veruje se da je isti razlog bio uzrok požara prošle srede u Pop Lukinoj ulici, kada je vatra zahvatila šupu i pretila da se proširi na kuću domaćina, ali i na komšijsku.
-Vlasnik kuće je dotrčao u Vatrogasni dom da prijavi požar. Kuća se nalazi na adresi Pop Lukina, ali iz ove ulice ne može da se dođe kamionom do nje, nego smo morali da idemo sa druge strane. Pošto je to u blizini, čovek se dobro snašao i došao da nam lično objasni kuda da idemo. Upućena su dva vozila sa šest vatrogasaca. Gorela je šupa u kojoj je bilo uskladišteno dve tone peleta, alat, ali i dve plinske boce. Specifično je što je šupa naslonjena na dve kuće, jednu spratnu i drugu prizemnu. Požar je lokalizovan za nekoliko minuta i sprečeno je širenje na kuće, navodi komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona Goran Stefanović.
Vlasnik kuće Živorad Lukić objašnjava je da prosuo pepeo u plastični džak. Pretpostavlja da iako je proverio pepeo, da je u njemu ostalo žara koji je topio džak, a u blizini je bilo dosta zapaljivog materijala.
-Vatra se pojavila nekoliko sati kasnije. Vatrogasci su stigli velikom brzinom i zahvaljujući njihovom požrtvovanju spasene su kuće. Tužno je i sramota što su vozila koja koriste malo savremenija od onih koja su imali kada sam se kao dete, početkom šezdesetih igrao na tek izgrađenom Vatrogasnom domu, kaže Lukić i ističe ogromnu zahvalnost pripadnicima Vatrogasno-spasilačkog bataljona.
M.M.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa