2. novembar 2017.2. nov 2017.
Učenje je zabavno
UGLEDNI ČAS U BIBLIOTECI ŠABAČKOJ

Učenje je zabavno

Osnovna škola “Nata Jeličić” je u utorak držala ugledni čas u Dečjem odeljenju Biblioteke šabačke. Čas su realizovale nastavnice srpskog jezika Jelena Đorić i nastavnica istorije Slobodanka Guconić, a tema je bila “Grčki mitovi“.
“Mi imamo naviku da držimo ugledne časove i van grada i u školi, i u biblioteci, muzeju. Ovo je naš način da pokažemo đacima i gradu da učenje može da bude i zabavno da povežemo razne institucije gradske sa školom i sa obrazovanjem. Đacima je sve to zanimljivo oni su uzbuđeni i žele da pokažu koliko znaju i uvek ovde otkriju nešto novo što bi mogli da čitaju, što je u stvari cilj, da shvate da knjiga nije obaveza nego zabava, da knjiga može da bude nauka, ali i nešto za opuštanje i slobodno vreme” rekla je nastavnica Jelena Đorić.
Uroš Lukić, učenik petog razreda rekao je svoje utiske o uglednom času:
“Više mi se sviđa ovako jer možemo više da naučimo i da razumemo i bolje da razumemo uz slike i slajdove i to se veoma razlikuje od nastave u školi.” Deca su sa zadovoljstvom učestvovala i upijala nova znanja o Aresu, Posejdonu, Hefesu.
B. R.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa