Инфо

Берза

  • aero 690 ▲ 6,98%
  • fint 529 ▲ 0,76%
  • impl 3.001 ⚫ 0,00%
  • niis 686 ▲ 0,15%
(10. фебруар 2011.)
КАКВА СЕ РЕШЕЊА НУДЕ СРБИЈИ?

„СВЕ ЈЕ ДОБРО, СВЕ ЈЕ НАТРАШКЕ!“

Осведочени чивијашки шеретлук, којим се Шапчани хране вековима и по коме се препознају, с времена на време угради у памћење мисао која на духовит начин дефинише најсложеније процесе кроз које пролазимо. Такву мисао изговорио је један стари, угледни Шапчанин, као свој одговор на питање како он види стање у коме се Србија данас налази: „Све је добро, све је натрашке!“штуро је процедио и оставио саговорнику да из „Тамног Вилајета“ његовог одговора сам извлачи закључке.
И заиста, илустрацију за поменути сарказам могуће је наћи у мноштву примера које нам нуди свакодневица. Осмотримо само неке.
Добро је што су се синдикати просвете прошлог петка договорили са представницима Владе о статусу просветних радника и што су потписали заједнички протокол о обустави штрајка, али је натрашке што су већ у понедељак неки од синдиката повукли своје потписе и по школама направили невиђени хаос: у истој школи неки просветни радници држе часове у целини, неки скраћено, а неки су потпуно обуставили наставу. У штрајк се утерују и оне школе које до петка нису штрајковале. За то време деца не знају шта да раде и кога да питају да ли се у школу иде или не. Ускраћено им је право на образовање, ма како то тумачили организатори штрајка.
Добро је што и остали запослени у јавном сектору од Владе траже повећање зарада у свом еснафу, јер је то покушај да се заустави нарастајуће сиромаштво, али је натрашке то што би повећање њихових зарада потпуно урушило економски програм Владе и увело Србију у презадуженост, хиперинфлацију и банкрот. А у таквој Србији сви који сад траже веће плате не би имали ни толико. Не би имали ништа! Ни они, ни остали грађани Србије. Јер 350.000 производних радника у Србији, све и да хоће, не може да заради толико да подмири нарастајуће потребе преко пола милиона запослених у јавном сектору, преко милион пензионера, али и свих других буџетских корисника. Економска логика је немилосрдна - нема бесплатног ручка!

Најновији број

14. фебруар 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa