10. februar 2011.10. feb 2011.
DOGOVOR PROSVETARA I VLADE PONOVO PAO U VODU

DVA SINDIKATA NASTAVLjAJU ŠTRAJK

GSPRS “Nezavisnost“ i Unija sindikata prosvetnih radnika nezadovoljni ponuđenim rešenjem Vlade zahtevaju nove pregovore i smenu ministra prosvete. Nasuprot njima, Sindikat obrazovanja Srbije prihvatio Protokol potpisan sa Vladom
U školama u kojima je sindikat “Nezavisnost“ većinski i dalje je na snazi odluka o štrajku. Časovi su skraćeni na pola sata. U Šapcu smo trenutno u manjini, ali postoje indicije da će neke od škola i sa ove teritorije preći pod naše okrilje ““ kaže ispred GSPRS “Nezavisnost“ Sreten Tešić, predsednik Školske uprave Valjevo.
Po Tešićevim rečima, Protokol koji je Vlada prošle sedmice stavila pred sindikate, nije prihvaćen jer ne podrazumeva ni jedno konkretno rešenje. Protokol, ne podrazumeva nikakvu stvarnu odgovornost, sve se bazira na reči.
- Sve je u tom Protokolu pod “ako“. Kada su nam zamrzli plate 2008. obećali su da će nam to nadoknaditi. Nisu to učinili, pa što bi im sad verovali. Mi zahtevamo povećanje od 8 odsto koji nam duguju za taj period iz 2008., 2009. i 7,6 odsto koliko je iznosila inflacija za 2010. godinu. I nećemo odustati od tih zahteva, po cenu da štrajkujemo do aprila ““ izjavljuje Tešić, i napominje da je jedan od novih zahteva ovog sindikata smena ministra prosvete.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa