9. novembar 2017.9. nov 2017.
Veliki je izazov održati tradiciju
OŠ “VUK KARADžIĆ” PROSLAVILA 130 GODINA POSTOJANjA

Veliki je izazov održati tradiciju

Ponosni na jubilej ali svesni obaveze i odgovornosti koje bogata tradicija nameće današnjim generacijama. Opremanje škole i uvođenje novih nastavnih metoda neki od načina realizacije ideje da kao obrazovna ustanova pruže najbolju podršku budućim naraštajima
Prošlog utorka u Šabačkom pozorištu priredbom učenika obeležen je 130. rođendan šabačke OŠ “Vuk Karadžić”. Centralnom događaju su prethodile različite sportsko/umetničke aktivnosti, a o dosadašnjim uspesima i planovima za budućnost za “Glas Podrinja” govorio je direktor ove obrazovne ustanove Dragoslav Pavlović.
-Ponosnosimo se jubilejom, ali smo svesni obaveze i odgovornosti koje nameće ovako druga tradicija. Konstantnim radom na opremanju škole kao i uvođenjem novih nastavnih metoda trudimo se da i dalje budemo o ostanemo škola koja je pre svega dobra podrška budućim naraštajima. Koliko smo do sada bili u tome uspešni govore nagrade koje su naši učenici doneli sa velikog broja takmičenja- navodi Pavlović.
Kada već govorimo o takmičenjima trebalo bi istaći podatak da je “Vukovoj” školi ove godine pripala čast da organizuje i Republičko takmičenje iz geografije. Tom prilikom u ovoj obrazovnoj ustanovi boravilo je 500 učesnika iz cele Srbije, a o uspešnosti organizacije svedoče brojne pohvale, koje su po Pavlovićevim rečima stizale sa svih strana.
- Bila je to velika odgovornost, pogotovo što smo mesec dana ranije bili domaćini okružnog i opštinskog takmičenja. No, po svemu sudeći smo uspeli i tom prilikom pokazali koliko smo složni i organizovani kao kolektiv - objašnjava Pavlović.
Upravo složnost i organizovanost kolektiva u saradnji sa roditeljima, ali i nadležnim gradskim i republičkim institucijama doveli su do toga da ova škola postane jedna od najbolje opremljenih u gradu.
-Za dobru opremljenost škole zaslužni su pre svega roditelji i nastavnici, odnosno učitelji, koji svojim aktivnostima i dobrom saradnjom sa roditeljima doprinose obezbeđivanju sredstava koja ulažemo u opremanje i održavanje škole. Značajna količina sredstava je obezbeđena učešćem škole i angažovanjem nastavnika u projektu od nacionalnog značaja FOOO “Druga šansa”- objašnjava Pavlović, i dodaje da je za funkcionisanje škole bitna saradnja sa Školskom upravom Valjevo i Odeljenjem za društvene delatnosti Grada Šapca, kao i gradskim ustanovama kulture i brojnim udruženjima.
Posebno ponosni na činjenicu da njihova škola ima elektronski dnevnik, koji već dve godine omogućava roditeljima da imaju uvid u postignuća njihove dece, a nastavnicima i upravi škole daje jasnu sliku o tokovima nastavnog procesa, u OŠ “Vuk Karadžić” tvrde da će i ubuduće nastaviti sa opremanjem škole i brigom o bezbednosti i benefitima učenika i radnika.
Uspeh od međunarodnog značaja
-Veliki uspeh od međunarodnog značaja ostvaren je kad je Tim za projekte naše škole osvojio sredstva na konkursu Organizacije koja je zadužena za saradnju i povezivanje škola iz centralne Evrope, a projekat “Godine su samo broj” , posvećen socijalnoj inkluziji starijih sugrađana Grada Šapca, članova Gerontološkog kluba, već se uveliko realizuje- ističe direktor OŠ “Vuk Karadžić”.
B. R.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa