9. novembar 2017.9. nov 2017.
RVANjE – PRVENSTVO BALKANA

ILIJA ŠAMPION, UGLjEŠA DRUGI

RK “Vitez” predstavljala su četiri borca na Balkanskom šampionatu u rvanju za pionire i kadete, a dvojica su donela odličja, zlatno i srebrno. Preostali zastali na korak od postolja. Srbija ukupno 17 medalja
Bar u narednih godinu dana, Šapčanin Ilija Petrović nosiće osećaj s “vrha Balkana”. Ne, nije se popeo na najviši vrh, već je borbama u drevnom sportu zaslužio da se popne na najviše postolje trećeg Balkanskog pionirskog i kadetskog šampionata u rvanju. U kategoriji do 15 godina (težinski do 85 kg) savladao je sve rivale i okitio se zlatom, jedinim za Srbiju na Prvenstvu. Njegov klupski kolega Uglješa Gajić samo je nastavio sjajan niz koji traje godinama. Takođe u Grčko-rimskom stilu, takođe u kategoriji do 15 godina, samo težinski lakšoj (do 73 kg) sigurno se domogao finala, ali je tu poražen. Ipak, srebro je veliko dostignuće.
Momčilo Gajić bio je jedan od najmlađih učesnika (GR stil, do 53 kg), pokazao je da može da se bori sa iskusnijim rvačima. Na kraju je zauzeo petu poziciju. Uroš Rajić (rvač “Viteza” na pozajmici iz Petrovca) nastupao je u slobodnom stilu gde je izgubio borbu za medalju.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa