9. novembar 2017.9. nov 2017.
ŠTETA, ŠTETA ZBOG SVEGA
MAČVA ZASLUŽILA VIŠE OD PORAZA PROTIV PARTIZANA

ŠTETA, ŠTETA ZBOG SVEGA

Umela je “Mačva” ove sezone da odigra loše, a opet da dođe do pozitivnog rezultata, ali se dešavalo da na kontu ostane nula uprkos solidnom nastupu. Protiv Partizana je odigrala dobar meč, zaslužila više, ali...
Šta ćemo pamtiti iz nedeljnog okršaja? Pune tribine, sjajnu atmosferu, solidan meč, evrogol Lazarevića, nezaslužen, no i očekivan poraz od šampiona, ali nažalost i užičkog arbitra Nenada Đokića. Kada je sudija u centru pažnje nikada nije dobro za sport.
Odlično su Šapčani otvorili meč i igrali prvo poluvreme. U devetom minutu “Mačva” stvara dva zicere. Stojković brani udarac Gemovića, a potom Protić glavom prebacuje prazan gol. Ubrzo nije bilo spasa “crno – belima”. Lazarević iz slobodnog udarca pogađa malu mrežu za istorijskih 1:0. Gosti nisu apsolutno ništa pokazali u prvom delu, a jedni šansu imao je Tavamba.
Mogao je Arsenijević na početku drugog poluvremena da približi domaće velikoj pobedi, ali je neprecizan. Tavamba je dominantan u svim duelima domaće lige, a snagu je iskoristio za izjednačenje posle centaršuta Vulićevića. Možda bi i najrealniji ishod bio podela bodova, ali u 85. minutu, posle gužve u kaznenom prostoru Pantić pada preko Ristivojevića koji je ležao na travi, okrenut leđima. Obično, u takvim situacijama sudija odmahne rukom, sada je prst uperio na belu tačku. Da upotrebimo eufemizam “čini se prelako”. Saša Ilić precizan za 1:2, a ubrzo u kontranapadu Jovanović postavlja konačnih 1:3. šteta, šteta zbog Mačve, šteta zbog svega...
- Ponosan sam na moje igrače, oni bi trebalo da se osećaju kao da su pobedili. Čitav meč smo bili ravnopravni sa Partizanom, a često i bolji, no za nas ne važe ista pravila kao za druge ove sezone. Vrlo nerealan rezultat – rekao je trener Darko Aničić.
Sledi prvenstvena pauza, a onda mnogo važniji meč za “čivijaše”, gostovanje u Zemunu.
TABELA
1. C. Zvezda 43; 2. Partizan 39; 3. Vojvodina 30; 4. Spartak 29; 5. Voždovac 28; 6. Čukarički 28; 7. Napredak 23; 8. Radnički 23; 9. Radnik 21; 10. Mladost (L) 19; 11. MAČVA 16; 12. Zemun 15; 13. Bačka 13; 14. Javor 11; 15. Rad 11; 16. Borac 10.
OVACIJE ČIKA BAĆI
Stadion ispunjen do poslednjeg mesta velikim aplauzom pozdravio je 89-godišnjeg redovnog posetioca Mačve u svim rangovima Svetozara Baću Jurišića, nekadašnjeg fudbalera i trenera Mačve, odnosno fudbalera Partizana, jednog od dva živa aktera prethodnog prvenstvenog okršaja ova dva tima u Šapcu davne 1953. godine. “Baćkin” je poznati half Mačve koji je posle Šapca karijeru nastavio u Partizanu, potom Olimpiji i Zadru, a branio je i boje studentske reprezentacije Jugoslavije.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa