16. novembar 2017.16. nov 2017.
SELO ŽIVI KROZ SPORT I KULTURU
I MAČVANSKI PRIČINOVIĆ 3. DECEMBRA ODLUČUJE O TROŠENjU NOVCA OD POREZA

SELO ŽIVI KROZ SPORT I KULTURU

U Mačvanskom Pričinoviću u utorak veče je održan sastanak meštana sa gradonačelnikom, predstavnicima Gradske uprave Šapca i predlagačima projekata o predstojećem glasanju o trošenju novca iz budžeta ove Mesne zajednice. Predlagači projekata u ovom mestu su Savet Mesne zajednice “Mačvanski Pričinović” i Grupa građana čiji je ovlašćeni predlagač Miodrag Lolić. Na raspolaganju za investicije u narednoj godini, meštani ovog mačvanskog sela imaju 1,5 miliona dinara, a predloga je šest.
Savet MZ smatra da novac treba uložiti u izgradnju trotoara, dok je Grupa građana predložila da se najveći deo opredeli za sport, kulturu i održavanje puteva, a zatim i za izgradnju objekta na groblju i održavanje groblja i rad buldožera na deponiji.
Veroljub Arnautović je u Grupi građana koja je predložila pet projekata. On smatra da je važno ulagati u sport i kulturu.
-Ako naše mlade ne zaustavimo u selu ona će odumreti. Mi to pokušavamo kroz sport i kulturu jer su za to zainteresovani. Infrastruktura u selu je na zavidnom nivou zato je naš predlog da se održava. Ako sledeće godine ne nastavimo održavanje onih puteva koje smo popravili, vrlo brzo će propasti, objašnjava Arnautović razloge svoje Grupe građana za predate projekte.
Predsednik Saveta Mesne zajednice Mileta Berić, koji je predložio izgradnju trotoara u Mačvanskom Pričinoviću, nada se da će veliki broj njegovih sugrađana 3. decembra izaći na glasanje.
-Ukupno za glasanje ima šest predloga, od toga je jedan predlog Saveta MZ. Mi se nadamo da će izglasano biti urađeno. Razgovarali smo sa građanima i došli do zaključka da nam nedostaju trotoari, kaže Berić.
Pravo da glasaju 3. decembra imaju samo oni građani koji su upisani u spisak.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa