16. novembar 2017.16. nov 2017.
DOGODINE MOŽDA CRKVA U SELU
TABANOVIĆ:

DOGODINE MOŽDA CRKVA U SELU

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i vladika šabački Lavrentije posetili su u utorak Tabanović i sa meštanima ovog mačvanskog sela razgovarali o predlogu Saveta Mesne zajednice da se na proleće, od sredstava od povraćaja novca od poreza na imovinu u selo, započne izgradnja crkve. Meštani su za novi hram opredelili parcelu u centru sela.
Vladika Lavrentije je prilikom razgovara sa okupljenim stanovnicima Tabanovića rekao da je za njega velika radost što su meštani jednog sela odlučili da zidaju novi hram.
-Hram je sastavni deo života jednog naroda, potreban je duši, kao što je telu potrebna svakodnevna hrana. Ovo mesto bi ubuduće trebalo da bude deo neba na zemlji, mesto gde će se ljudi okupljati i u radosti i u nevolji. Iz iskustva drugih crkvenih zajednica, znam da će ovo biti omiljeno mesto sastajanja stanovnika. Nadam se da ćemo dočekati da osveštamo temelj, a kasnije i ostale radove. Želim puno uspeha onima koji počinju ovo delo, jer će ovo biti još jedan ukras naše lepe Mačve, rekao je vladika Lavrentije.
Predsednik Mesne zajednice „Tabanović“ Milan Ivanović rekao je da u ovom selu prvi put imaju dovoljno novca za izgradnju crkve i da se nada da će meštani podržati ovaj predlog na glasanju o trošenju novca iz budžeta koje je zakazano za 3. decembar.
-Meštani Tabanovića ostaviće svojim potomcima hram, čiju su izgradnju sami finansirali, plaćajući porez na imovinu, kaže Ivanović.
On je dodao da ima mnogo potreba u selu ali da će se izgradnjom crkve ispuniti višedecenijski san meštana ovog mačvanskog sela.
-Putevi u selu su solidni, zato smo, nakon razgovora sa sugrađanima, odlučili da prioritet bude izgradnja crkve. Tabanović je oduvek želeo da ima crkvu, a sada konačno imamo i dovoljno novca za to, zadovoljan je Ivanović.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je da prvi put u istoriji Srbije građani imaju mogućnost da odlučuju kako će njihov novac biti potrošen.
-Pozdravljam predlog meštana Tabanovića i njihovu želju da izgrade crkvu. Drago mi je što je preosvećeni vladika došao danas da poseti ovu mesnu zajednicu koja ima formalan predlog za izgradnju crkve. Pozivam sve meštane da izađu 3. decembra na glasanje i odluče na koji način će biti potrošen novac od poreza na imovinu koji plaćaju. Lično garantujem da će ono što ove godine bude izabrano glasanjem, naredne biti izgrađeno, rekao je gradonačelnik.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa