16. novembar 2017.16. nov 2017.
VRHUNSKA SARADNjA U KONTINUITETU
PRIJEM PREDSTAVNIKA KROSA RTS U GRADSKOJ KUĆI

VRHUNSKA SARADNjA U KONTINUITETU

Predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić upriličio prijem za organizatore Krosa Radio-televizije Srbije. Još jednom Šabac dobio sve pohvale, a u znak zahvalnosti za odličnu saradnju i organizaciju trke iz finalne serije Pajiću uručen i prigodan poklon
Saradnja Grada Šapca i Krosa Radio-televizije Srbije traje od početka najmasovnije i najdugovečnije atletske manifestacije u Srbiji, a već dugi niz godina Šabac je redovan domaćin i jedne od trka finalne serije. Kontinuitet doklazuje da je saradnja vrlo kvalitetna i svi se nadaju da će ona trajati još nekoliko decenija.
-Deluje da se svake godine ponavljam, ali veliko je zadovoljstvo sarađivati sa ljudima iz Šapca. Uz Zaječar, Šabac je svetli primer vrhunske organizacije. Svako okupljanje je zadovoljstvo jer ne postoji bojazan da će biti propusta. Tako je bilo svih prethodnih godina, tako je bilo i ove, tako će, siguran sam, biti i narednih godina. Ove godine u Šapcu je kroz cilj prošlo 1.311 učesnika, što je drugi rezultat u Srbiji, a još važniji je kontinuitet od približno 1.500 takmičara. Atletika u Šapcu pravi korake od sedam milja i uveren sam da će uskoro Šabac, poput rukometa i fudbala, biti poznat i po vrhunskim atletskim dostignućima – istakao je Stevan Kovačević, osnivač Krosa RTS.
Masovni sport i podrška sportu mladih osnovne su smernice razvoja sporta u Šapcu, a Kros RTS na najbolji način reprezentuje oba segmenta, istakao je predsednik Skupštine Grada i predsednik Organizacionog odbora Krosa RTS u Šapcu Nemanja Pajić.
-Uvek se rado susrećemo sa predstavnicima Krosa, oni su naši dragi gosti i u svakom razgovoru razmenjujemo dragocena iskustva. Šabac je od starta prepoznao značaj Krosa i uvek se trudimo da prevaziđemo dostignuća iz prethodnih godina što se organizacije tiče. Evo već sada želimo da naredne godine budemo najmasovniji u Srbiji i “preotmemo” taj epitet Zaječaru – rekao je Pajić.
Osim reči zahvalnosti, osnivač Krosa, u ime manifestacije, uručio je i umetničku sliku predsedniku Skupštine Grada kao vid zahvalnosti za još jednu godinu uspešne saradnje.
KROS U BROJKAMA
Ovogodišnje 27. izdanje Krosa okupilo je blizu 400.000 učesnika. Oko 6.000 trkača nastupilo je u dijaspori, a prema rečima Kovačevića jedino je, po brojnosti, podbacila Školska uprava Beograda, te je cenu platio doskorašnji rukovodilac. U finalnoj seriji: Zaječar je okupio 2.059 trkača, Šabac 1.311, Rekovac 856, Vrbas 565.
B. D.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa