23. novembar 2017.23. nov 2017.
Krivina u ogledalu

Miša nema ko da zaštiti

Ni kriv ni dužan, jedan mali miš, crne boje, završio na nosu nekoga ko je svojevremeno priznao da je magarac. I ponovo svi ćute kao zaliveni, svi oni grlati zaštitnici životinja u našem okruženju. Ima jedan i kod nas u redakciji, ali ovoga miša, pa bio on i digitalan, nema ko da zaštiti. Za magarca će se uvek neko pojaviti, možda npr – bizon.
Mali crni miš nije očekivao probleme tog ponedeljka. Već mu je dovoljno bilo mrsko to što će se sa njim petljati taj Martinović, koji je onomad priznao da je bio magarac, i nije mu se mililo. Ali, da se radi mora.
Od kada je premijerka najavila digitalizaciju, skočio je i njegov rejting, postao je važan šraf u tom procesu. Malo ga brine što mu pretnja zamenom bežičnim kolegom stalno visi u vazduhu. Ovako je sve na svojem mestu, mora da radi, ne bira u čije će ruke da upadne, i ostaje mu da se nada da će Živka i njega da prebriše kada se bude setila.
Znao je miš da će posao Martinović da odradi brzo i nadao se da će sve da prođe bez problema. Nije mogao ni da pretpostavi da će na kraju Boško Silni Dverjanin da ga uzme u svoju blagodarenu ruku, a još manje da će da završi na nosu čoveka koji je kliktao njime. Pomislio je dok je leteo ka Martinovićevom nosu da mu je pametnije bilo da ga gađa u uho, jer ga ne bi promašio, a i mekše je. Ne vredi, Boško je tek iz drugog puta pogodio metu. Pa, zar to skupštinsko nasilje ne može da prođe nekom tradicionalnom srpskom metodom, upitao se miš dok se nadao da će ga neko vratiti na mausped na kojem se nalazio pre teleportovanja na Martinovićev nos.
Da se razumemo, miš je ovde žrtva. Nije on naivan i da ne zna za Boškovu ubojitu desnicu, ili za Martinovićevu aroganciju. Oseti on to svaki put kada ga klikne. Možda je to i zbog toga što se neko vreme nalazio u jednoj od opozicionih kancelarija. Mišu ne gine bolovanje, pregled, eventualni remont. A, nije računao na to. Hteo je da da svoj puni doprinos digitalizaciji, samo da radi svoj posao da bi Srbiji bilo bolje.
I zna sada da će svi da komentarišu teške telesne povrede Martinovića, masnicu koja će se ovih dana pojaviti na nosu. Hoće modrica da se pojavi sutradan, ali dverjani trenirali u međuvremenu, pa tragovi izlaze kasnije. Njegove muke će biti samo njegove. Ostaje mu da se nada da će da završi na nekoj aukciji, lepo upakovan i održavan kada dođe vreme za penziju.
MOLIMO VAS BEZ NASILjA, FIZIČKOG I MENTALNOG, U SKUPŠTINI SRBIJE
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa