23. novembar 2017.23. nov 2017.
TITULE U ŠAPCU
LIGE MLAĐIH KATEGORIJA

TITULE U ŠAPCU

Mačvanski okrug nema ove sezone predstavnike u najvišem rangu omladinskog, odnosno kadetskog fudbala u Srbiji, te se svi takmiče u Ligi Mačvansko-kolubarskog okruga. U tri uzrasne kategorije, narednu kalendarsku godinu na vrhu dočekuju klubovi iz Šapca.
Omladinci i kadeti FK “Mačva” nose epitet jesenjih šampiona svojih kategorija. Omladinska selekcija, posle dve sezone u eliti, vratila se rang niže. Izabranici trenera Dragana Sarića trijumfom u poslednjem kolu prestigli su “Provo” i zimuju na vrhu sa 25 bodova. Provci su sakupili 24, “Jedinstvo “ (Ub) 23... omladinska selekcija FK “Sanrajs” osvojila je osam bodova i završila je na sedmoj poziciji. POFK “Letnjikovac” startovao je ligu, ali je potom napustio takmičenje.
Kadeti Mačve ubedljivo su igrali veći deo polusezone i sigurno napreduju ka tituli i baražu za popunu Kvalitetne lige. U 13 kola osvojili su 34 boda, sedam više od drugoplasiranog “Sanrajsa”, odnosno 11 više u odnosu na OFK “Šabac”, prošlogodišnjeg šampiona. Između je valjevski “Radnički” (24 boda). Na petom mestu je “Provo” 21 bod, dok je “Rađevac” osmi sa 16 poena. Bogatinci (FK “Mačva 2005”) uknjižili su 10 bodova i jesen okončali na desetoj poziciji.
Najviše ekipa nastupa u pionirskom rangu, 14. Šampioni jeseni su pioniri “Savaciuma” uz maksimalan učinak 15 utakmica – 15 pobeda. Daleko iza je “Budućnost Krušik” (37 bodova), dok je OFK “Šabac” peti sa 28. Pioniri “Mačve” nisu imali dobru polusezonu i tek su sedmi sa 25 bodova. “Mačva 2005” Bogatić je pretposlednja uz 4 boda.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa