23. novembar 2017.23. nov 2017.
MEDICINAR POBEDOM OBEZBEDIO JESENjI TRON

SA VRHA U NOVU GODINU

Rukometašice “Medicinara” poput ove i narednu kalendarsku godinu dočekaće na liderskoj poziciji superligaške tabele. Mesto u vrhu zauzeto titulom još u maju, potvrđeno već posle prvog kola nove sezone valjalo je odbraniti u Aranđelovcu. Jedan od retkih parketa u Srbiji na kome se Šapčanke nisu radovale prethodnih nekoliko sezona, sada je osvojen, teško, ali sasvim zasluženo.
“Bekament” nije imao dobru jesen i meč protiv šampiona verovatno je bio poslednja šansa za povratak u borbu za prvu poziciju. Ipak, poraz bi Šapčankama oduzeo zvanje jesenjeg prvaka, te su, uz postojeće rivalstvo, obe ekipe imale dodatni motiv. “Medicinar” je bolje počeo, imao prednost, kontrolisao igru i rezultat do 45. minuta. Predvodila je ekipu golovima i asistencijama Radović, a pratile su je: Tomković, Lojpur, Prelević. U jednom trenutku je bilo i plus pet za Medicinar. Ipak, Aranđelovčanke su izuzetno kvalitetan tim, čekale su svoj trenutak i isključenja gošći iskoristile da se vrate, sustignu zaostatak, a nekoliko minuta pre kraja i povedu 32:31. No, onda na scenu stupa snažna odbrana, sigurna Kačarević na golu, a u ključnim trenucima Atanasković pogađa sa krila za preokret i pobedu.
Samo jedan remi i osam pobeda Šapčankama su doneli prvo mesto, no “verno” ih prati “Naisa” sa samo bodom manje i realno je da ova dva tima odlučuju o prvom mestu i prednosti domaćinstva u plej ofu. Već sada svi jedva čekaju međusobni duel u Nišu. “Bekament” i “Kikindu” očekuje borba za treće i četvrto mesto. Liga će biti nastavljena početkom februara.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa