30. novembar 2017.30. nov 2017.
GRAD SPORTA NA SAJMU SPORTA
SPORTSKI SAVEZ NA 6. MEĐUNARODNOM SAJMU SPORTA

GRAD SPORTA NA SAJMU SPORTA

Već tradicionalno Sportski savez Šapca predstavio je svoj rad i aktivnosti na šestom međunarodnom Sajmu sporta održanom u Beogradu. Predstavljanje bazirano na manifestacijama koje Savez organizuje u saradnji sa Gradom, a štand posetio i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić
Tokom tri dana na Beogradskom sajmu, ljubitelji sporta mogli su videti prezentacije brojnih više i manje poznatih sportova, upoznati se sa radom granskih sportskih saveza, a dobili su priliku da saznaju više o aktivnostima lokalnih sportskih saveza u njihovim samoupravama. Treću godinu, svoje mesto imao je i Sportski savez Šapca.
-Prezentujemo pre svega naše aktivnosti, manifestacije koje organizujemo, a koje približavamo posetiocima kroz flajere i video snimke na štandu. Osim toga sa kolegama iz drugih Saveza razmenjujemo iskustva i naravno, posebno su nam važni seminari koji se organizuju tokom Sajma gde saznajemo sve važne pojedinosti i novine koje kasnije implementiramo u naš godišnji program – rekao je generalni sekretar SSŠ Dejan Popović.
Ostaje uvek žal što štandovi, odnosno prostor za lokalne sportske saveze nisu dovoljno veliki kako bi se i prezentacija obogatila.
-To je već stvar organizatora. Da imamo više prostora sigurno bi organizovali i promocije naših programa, doveli najmlađe učesnike. Nadamo se da ćemo narednih godina imati priliku i za to – dodaje Popović.
Prvog dana Sajma, manifestaciju i šabački štand posetio je predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.
-Sajam sprta je pravo mesto za naš grad. Sport je jedan od najboljih ambasadora našeg grada, imamo izvrsne pojedince i kolektive koji beleže vrhunske rezultate, ulažemo mnogo u infrastrukturu, ali posebno želim da naglasim naš trud i rad na promociji masovnog sporta, na uvođenju najmlađih u sport, na pomoć rekreativnom, amaterskom sportu, manifestacije koje su najbolje organizovane u Srbiji poput Seoskih olimpijskih igara, Finalna serija Krosa RTS i druge. Nekoliko godina izlažemo, uveren sam da ćemo još dugo – istakao je Nemanja Pajić.
Tokom svečanog otvaranja prodefilovali su svi sportovi koji su se predstavili na Sajmu, kao i njihovi najbolji reprezenti u Srbiji. Među paraolimpijcima, kao deo stonoteniske reprezentacije bio je, naravno, treći stonoteniser sveta naš Mitar Palikuća, dok je u maloj, ali odabranoj postavi Saveza za bodibilding Srbije stajao četvrti u svetu Šapčanin Srba Lazić.
-Čast mi je što prezentujem svoj sport na ovakvoj manifestaciji. Bodibilding je svojevrsna fuzija sporta i umetnosti, promoviše zdravlje, oblikovanje tela, rad na sebi, samoisticanje na najbolji način. Ne treba se ozbiljnije baviti njim pre 20. godine, a poseban je po tome što se vrhunski rezultati ostvaruju i posle 40 godina što nije slučaj u drugim sportovima – uverava Srba Lazić.
B. D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa