30. novembar 2017.30. nov 2017.
PRVIH 12 GODINA
GODIŠNjICA ORGANIZACIJE “SRBI ZA SRBE”

PRVIH 12 GODINA

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” obeležava 12 godina postojanja. Tokom prethodne godine značajan doprinos radu dao i šabački ogranak koji najavljuje još više aktivnosti tokom 2018. godine
Kutije sa karakterističnim znakom štita sa našom trobojkom i stilizovanim slovima SZS mogli ste tokom godine videti na nekoliko lokacija u gradu koje često posećujete. Tokom septembra gledali ste takmičenje u šutiranju trojki u Koš klubu. Iza svega pomenutog stoji humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” koja deluje u devet država sveta, kao i u celoj Srbiji. Među gradovima koji imaju svoj ogranak je i Šabac. Tokom godine koja prolazi u Šapcu je prvi put organizovana humanitarno-sportska manifestacija “Trojka iz bloka”, a na 12 lokacija u gradu postavljene su kutije za sakupljanje priloga. Mnogo aktivnosti u 2017. samo su “zagrevanje” za 2018. godinu ističu u Šapcu.
- Vrlo smo zadovoljni. U prvoj akciji “Trojka iz bloka” prikupljeno je oko 200 hiljada dinara, veliko hvala svima koji su dali doprinos. Kutije za priloge nailaze na dobar prijem kod građana, a već sada mogu da kažem da tokom naredne godine planiramo još jednu “Trojku iz bloka”, turnir u malom fudbalu i još drugih akcija o kojima ćemo obavestiti javnost – rekao je Branislav Božinović.
Mesto za sve informacije je zvanični sajt Organizacije.
- Apsolutno sve što je neophodno nalazi se na našem sajtu koji se svakodnevno ažurira. Tu, između ostalog, možete videti svih 12 lokacija u Šapcu gde se nalaze kutije za priloge, tu su najave akcija, kontakti za one koji misle da mogu da pomognu na bilo koji način ili im je neophodna pomoć. Posebno naglašavam da su navedene sve donacije i uplate, potpuno transparentno – dodaje Božinović.
“Srbi za Srbe” funkcioniše od 2005. godine, prema podacima prikupila je, do sada, oko 2,1 milion evra, pomogla oko 17.000 porodica, a za svoj rad odlikovana je Ordenom Svetog Save 2. reda i Ordenom Svetih Novomučenika gornjo Karlovačkih.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa