30. novembar 2017.30. nov 2017.
MAČVA DOČEKUJE SPRATAK

SPARTAK FAVORIT, SVE JE MOGUĆE

Ukoliko je Mačva iznenadila “Radnički” u Nišu i kući donela neki bod, kiks protiv Javora biće manje bolan, ako su “Meraklije” opravdale ulogu favorita, gostovanje Spartaka Šapčani dočekuju sa zebnjom
U dva uzastopna prvenstvena meča u Šapcu, pre tri godine i jedne sedmice, “Javor” u poslednjim sekundama nosi bod iz Šapca. Jeste fortuna okrenula leđa, ali kada se uzmu u obzir neiskorišćene prilike, posebno jedanaesterac, ne može se samo sreća okriviti za neuspeh. Na pijaci grešaka, Šapčani su svoje plaćali najskuplje i najbolnije. Do zaključenja ovog broja meč u Nišu nije ni startovao, ali je na istok Mačva otputovala kao autsajder, a svakako je borba za opstanak neminovnost. Sve ekipe su blizu i plej aut bi ove sezone mogao biti najneizvesniji od uvođenja ovakvog sistema takmičenja. Svaki bod je važan, a dueli kući prilika da se oni osvoje, makar u goste dolazio i tim iz vrha tabele.
Subotičani su pre starta lige bili tim koji nije u krugu favorita za Evropu, Mačva ih je namučila u Subotici, zaslužila bar bod iz letošnjeg meča, no kako je proticalo prvenstvo “Spartak” je igrao sve bolje. Poklekao je samo tri puta, slavio čak devet i sredu dočekao na trećem mestu. Pobeda od 5:0 u Novom Sadu, remi na JNA i minimalni poraz na Marakani, govore o snazi “golubova” van svog terena. Iskusan tim, u boljoj formi od Mačve svakako je favorit. Sigurniji su u odbrani, efikasniji u napadu, a predvodi ih duo Nemanja Nikolić i Đorđe Ivanović. Uz njih se ističe golman Ostojić, odnosno Stefan Hajdin, a u ekipi je i nekadašnji half Mačve Aca Radovanović. Ipak, umeli su i oni da podbace, znao je nedostatke da iskoristi “Radnik” (5:1), te Šapčani imaju svoju priliku.

D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa