30. novembar 2017.30. nov 2017.
EVROPSKO PRIORITET
KOKTEL KAJAK KLUBA “ZORKA”

EVROPSKO PRIORITET

Koktel povodom uspešne 2017. godine šabačkim kajakašima bio je samo kratak predah od priprema za narednu godinu koje su već uveliko u toku. Godina na izmaku samo jedna u nizu uspešnih, a naredne snage usmerene na Evropsko u Beogradu
Uspesi šabačkih kajakaša već su navika, kako njihova, tako i svih poznavalaca ovog sporta. Iako je do nove godine ostalo još mesec dana, takmičari i stručni štab mislima su već u 2018. godini, a na ovu gledaju kao uspomenu i smernicu.
- Prolazi jedna od najuspešnijih godina u mojoj karijeri, lepo je prisetiti se rezultata koje smo Marko Tomićević i ja ostvarili, ali već radimo za ono što nas čeka u narednoj godini. Evropsko obično nije najvažnije takmičenje u jednoj godini, no ovaj put je Beograd domaćin, naša Ada i svi reprezentativci imaju obavezu da se pokažu u punom sjaju pred domaćom publikom. Nama nedostaje evropsko zlato i nadam se da će i ono postati deo kolekcije predstojećeg leta – rekao je Milenko Zorić, šampion sveta u disciplini K2 1.000.
Intenzivnu godinu promena ispraća Nebojša Grujić. Kako njegova disciplina K2 200 nije u programu Olimpijskih igara u Tokiju, usmeren je na novu disciplinu K4 500 metara, što je promena u svakom pogledu.
- Gotovo kao novi sport. Posebna disciplina sa kojom se svi još praktično upoznajemo . Osim uveslavanja četvorice ljudi, treba promeniti i taktiku, pristup. Sprinterima na 200 nedostaje snaga jer traje duže trka, na jednoj strani, dok dugoprugaši nemaju problem po pitanju dužine, ali nemaju dovoljno dobar start. Ostvarili smo značajan napredak, samo treba vremena, biće i uspeha. Vrlo sam zadovoljan, naravno, uspehom sa Markom Novakovićem u našoj disciplini (K2 200) na Svetskom. Pripreme su trenutno u Novom Sadu, potom sledi Bugarska. Svakako ću naredne godine veslati K2 200, verovatno K4 500, postoji mogućnost K1 200, ali još ćemo videti, tek je početak priprema – naglašava Nebojša Grujić - treći kajakaš sveta u dvosedu na 200 metara.
Trener Uroš Pavlović ne sumnja da će i 2018. biti vrlo uspešna, bar jednako koliko i 2017. godina, a činjenica da će najbolji kajakaši Evrope doći u Beograd, uticala je i na promenu planova Kajakaškog saveza Srbije.
- Pripreme su startovale, ponosan sam što takmičari kratku pauzu nisu koristili na pogrešan način i mogu od starta da prate jak tempo. Još se kroje planovi, ali najverovatnije nećemo veslati Svetske kupove jer su suviše blizu EP u Beogradu gde imamo velike ambicije. Ne zaboravljamo ni Svetsko u Portugalu i formu ćemo tako i tempirati – dodaje jedan od najuspešnijih trenera u Srbiji Uroš Pavlović.
Mlađe kategorije su spojile kvantitet i kvalitet. Mini kajak selekcija i pioniri su odbranili ligaške titule, ali i epitet tima sa naviše takmičara.
- Deca su naš ponos. Nema dobrih seniora bez jake baze. Na svako kolo lige smo vodili između 40 i 50 kajakaša, ubedljivo najviše. “Tarket” je imao 30-ak, preostalih 27, 28 ekipa 10 do 15 – rekao je trener Milan Đenadić.
Reprezentacija je uvek prioritet, ali na klupskom planu KK “Zorka” ima ambicije odbrane titula mini kajaka i pionira, uz borbu za ekipnu titulu u svim kategorijama na državnom u septembru.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa