17. februar 2011.17. feb 2011.
EKOLOŠKI OMLADINSKI SAVEZ ŠAPCA

PODELjENI sertifikatI

Početkom februara, u prostorijama Kulturnog Centra Šapca, Ekološki omladinski savez (EKOS Šabac), dodelio je sertifikate učenicima koji su prošli edukativna predavanja i radionice iz oblasti ekologije. Obuku je pohađalo više od 100 učenika šabačkih osnovnih škola, i svi oni su stekli pravo, da kao predstavnici svojih škola, učestvuju u kvizu „Misli globalno, deluj lokalno“
EKOS, kao udruženje građana koje se bavi unapređenjem, zaštitom i očuvanjem životne sredine realizovao je, pod pokroviteljstvom Gradske uprave grada Šapca, projekat „Mladi ekolozi“. Projekat je realizovan u saradnji sa TV Šabac i Kulturnim centrom, a osmišljen je sa ciljem podizanja nivoa ekološke svesti kod dece uzrasta 11 godina. Program je obuhvatao 4 predavanja, i 4 ekološke radionice na teme vazduha, vode, zemljišta, otpada i reciklaže. Po završetku predviđenih predavanja, za učesnike, EKOS organizuje kviz. Nagrada za najuspešnije je putovanje u Celje (Slovenija), koju dodeljuju gradonačelnici Šapca Miloš Milošević, i Celja Bojan Šrot.
Kako je u projektu učestvovalo 7 škola, metodom slučajnog izbora, odlučeno je da se u četvrtfinalu, koje je na programu 18. februara, sastanu: OŠ „Vuk Karadžić“ ““ OŠ „Stojan Novaković“ (sa početkom u 16 časova), OŠ „ Janko Veselinović“ ““ OŠ „Jevrem Obrenović“ (16:30 časova) i OŠ „Nikolaj Velimirović“ ““ OŠ „Nata Jeličić“ (17 časova), dok se OŠ „Laza Lazarević“ direktno plasirala u polufinale. Četvrtfinalni dueli će se održati u Kulturnom centru.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa