Info

7. decembar 2017.7. dec 2017.
POSTAVLjENA RAMPA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM
LAKŠI PRISTUP TREĆOJ ZDRAVSTVENOJ STANICI

POSTAVLjENA RAMPA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

Rampa za osobe sa invaliditetom, protekle sedmice, puštena je u rad na ulazu u treću zdravstvenu stanicu Doma zdravlja “Dr Draga Ljočić”. Sredstva kojima je rampa izgrađena, obezbedila je NLB banka. Tim povodom održana je konferencija na kojoj su govorili dr Dejan Pavlović, pomoćnik direktora Doma zdravlja “Dr Draga Ljočić”, Vladimir Marinković, direktor filijale NLB banke i Slaviša Savić, sekretar Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga.
Prema rečima dr Dejana Pavlovića, Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić” kao ustanova primarne zaštite, predstavlja prvu stepenicu na koju staju svi oni koji žele da zadovolje svoje potrebe u zdravstvenom sistemu.
-Ne želimo da bilo ko nailazi na prepreke u ostvarivanju svojih prava u našoj ustanovi, a posebno ne želimo da osobe sa invaliditetom nailaze na fizičke prepreke u pristupu našim objektima. Osluškujemo potrebe ove populacije koja predstavlja najveću svetsku manjinu - istakao je Pavlović i dodao da će Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić” raditi u narednom periodu na tome da stvori što bolje uslove svim korisnicima usluga ove ustanove.
-Predstoji nam dalje rešavanje ulaza u treću zdravstvenu stanicu. Konkretno, rešavanje problema sa podom i ulaznim vratima, kao i izrada slične pomoćne ograde na prilazu službi dečje zdravstvene zaštite. Naravno, Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić” će u narednom periodu raditi i na stvaranju uslova za pružanje stomatoloških usluga osobama sa invaliditetom u opštoj anesteziji i teško pokretnim osobama. Obezbediće posebne ordinacije u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije i prilagodiće postojeće stomatološke ordinacije u ambulante u Majuru – naveo je dr Dejan Pavlović i ovom prilikom se zahvalio NLB banci na obezbeđenim sredstvima i pozvao i druge društvenoodgovorne kompanije da se pridruže u zajedničkom rešavanju ovih problema.
U kontekstu društvenoodgovornog poslovanja, banka se trudi da u svim lokalnim zajednicama u kojima posluje uzme učešće u različitim akcijama i bude dobar korporativni komšija.
-Nadam se da će ovaj skromni doprinos u izgradnji rampe za osobe sa invaliditetom na izvestan način omogućiti lakši pristup upravo našem Domu zdravlja i da ćemo uticati na poboljšanje kvaliteta njihovog života - istakao je Vladimir Marinković, direktor filijale NLB banke.
Treća zdravstvena stanica na godišnjem nivou primi oko 80.000 pacijenata. Imajući u vidu da oko 10 odsto stanovništva živi sa nekom vrstom invaliditeta, možemo reći da će oko 8.000 stanovnika grada Šapca, imati veliku korist od postavljanja ove rampe i budućeg daljeg uređenja ulaza u treću zdravstvenu stanicu.
-Dobili smo jednu funkcionalnu rampu tako da osoba sa invaliditetom može samostalno da uđe u prostorije treće zdravstvene stanice i da obavi lekarske preglede. Praktično na taj način se stvara mogućnost za korišćenje prava na zdravstvenu zaštitu. Ovo je još jedna od lepih stvari koje se dešavaju u našem gradu. Svi relevantni faktori primećuju da osobe sa invaliditetom treba da budu ravnopravni članovi našeg društva. Nadam se da će uprava Doma zdravlja “Dr Draga Ljočić” nastaviti sa tim aktivnostima i obezbediti prilaz ostalim zdravstvenim ustanovama koje su pod njenim okvirom – istakao je Slaviša Savić, sekretar Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga.

K.J.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa