Info

7. decembar 2017.7. dec 2017.
U OŠ SVETI SAVA OBELEŽEN DAN OSOBA SA INVALIDITETOM

Za lepŠe detinjstvo

U Osnovnoj školi “Sveti Sava“ u ponedeljak je obeležen Svetski dan osoba sa invaliditetom i tim povodom je organizovan sistematski pregled koji su obavljali lekari iz doma zdravlja „Dr Draga Ljočić” kao i likovna radionica u organizaciji Udruženja Evropski centar za ekologiju. Preduzeće “Novitas Consult“ i “Transkom 94” su donirali paketiće deci koja pohađaju školu.
-Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić” Šabac želi da bude aktivan činilac u transformaciji društva u društvu koje će biti prilagođeno svima koji će uključivati sve građane i neće zanemarivati nikoga. Naš cilj je da prateći zdravstveno stanje dece Osnovne škole “Sveti Sava” kroz redovne godišnje sistematske preglede delujemo preventivno i stvorimo uslove da njihovo zdravstveno stanje ne bude prepreka za ostvarivanje njihovih drugih prava kao što je pravo na nediskriminaciju, na obrazovanje, na lično dostojanstvo i kvalitetan život – rekao je povodom akcije Dr Dejan Pavlović pomoćnik direktora za kvalitet rada Doma zdravlja “Dr Draga Ljočić”
Direktorka Osnovne škole “Sveti Sava” Snežana Radovanović istakla je ovom prilikom da se Dan osoba sa invaliditetom svake godine obeležava u ovoj obrazovnoj ustanovi, a da im je ovaj put posebna radost što imaju nove goste preduzeće “Novitas Consult“.
-Zadovoljni smo, veseli i srećni da možemo ovoj deci da ulepšamo drugi, odnosno treći decembar, ali ne samo ovaj datum, jer smo mi za njih uvek tu. Svaki dan u godini. Njihov osmeh nama mnogo znači, a prisustvo gostiju i ljudi dobre volje izazove još veći osmeh – napomenula je Radovanovićeva.
Prema rečima Ane Vučinić, predstavnice preduzeća “Novitas Consult”, ova firma se jako zalaže za socijalnu inkluziju kako odraslog, tako i dečjeg stanovništva, te da je to bio jedan od razloga zašto nisu mogli da se ne odazovu ovakvom jednom pozivu.
-Naše malo je nekome mnogo i želimo da ta deca veruju da dobro postoji i da sutra šire dobro u svom okruženju.
Nemanja Vidaković je u ime Evropskog centra za ekologiju rekao da učestvuju već pet godina u raznim akcijama pri Osnovnoj školi “Sveti Sava, a da su ovaj put rešili da doniraju jelku školi i organizuju radionicu u okviru koje će deca praviti ukrase.
B.R.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa