7. decembar 2017.7. dec 2017.
Dobra saradnja sa gradom
OBELEŽEN SVETSKI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM

Dobra saradnja sa gradom

Svetski dan osoba sa invaliditetom, obeležen je u Direkciji za poljoprivredu u Šapcu, gde je tim povodom prikazana prezentacija rada Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga. Grad Šabac već godinama pomaže Udruženju paraplegičara Mačvanskog okruga, što je potvrdio i predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, koji je prisustvovao ovoj manifestaciji.
-Grad Šabac vodi odgovornu politiku prema svim udruženjima i organizacijama osoba sa invaliditetom. Za 12 takvih udruženja izdvajamo preko pet i po miliona dinara na godišnjem nivou. Smatramo da preko ovakvih udruženja oni mogu da izraze svoje potrebe i da vide ravnopravnije svoju ulogu u društvu - istakao je ovom prilikom Nemanja Pajić i dodao da se osoba sa invaliditetom ne treba setiti samo kada je njihov dan, već se sa njima mora raditi 365 dana u godini, što Gradska Uprava grada Šapca i čini.
Što se tiče rada u 2017. godini, Slaviša Savić, sekretar Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga, izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa našim gradom, s obzirom na okolnosti u državi.
- Imali smo veliki broj aktivnosti, a organizacija je funkcionisala prilično dobro. Podrška Grada Šapca bila je ove godine kvalitetna, što očekujemo i u 2018. Ponosni smo na naš projekat “Još uvek vozim” koji je samo deo naših aktivnosti i koji praktično treba da utiče na bezbednost mladih u saobraćaju. Mnoge naše aktivnosti vezane za sport, za kreativne radionice i ostale manifestacije koje smo priređivali su jako posećene a organizacija i njeni članovi su prilično zadovoljni svime što smo realizovali – naveo je Slaviša Savić i dodao da je za planove u narednoj godini neminovna i neophodna podrška Grada.
-U budućnosti očekujemo podršku Grada Šapca, najmanje na nivou na kojem je bila u 2017. Trebalo bi zajedničkim snagama da rešimo probleme kao što su podrška osobama sa invaliditetom na polju subvencija kod javnih preduzeća. Pokrenuli smo neku inicijativu da ta podrška bude kvalitetnija – istakao je Slaviša Savić.


K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa