7. decembar 2017.7. dec 2017.
Ti si moja šampitica od tucane paprike
Koledž „Vinaver“ poklonio predstavu ŠapČanima

Ti si moja šampitica od tucane paprike

Povodom obeležavanja godinu dana postojanja, koledž “Vinaver” poklonio je Šapčanima predstavu Mirjane Jevtić Kolenc “Ti si moja šampitica od tucane paprike”. U Velikoj sali Kulturnog centra u četvrtak navedeni tekst izvela je Milica Marčić maturantkinja Šabačke gimnazije.
-Milica Marčić je maturantkinja, odličan đak Šabačke gimnazije, inače moj đak sa kojim četiri godine uspešno sarađujem. Ova monodrama je nastala kao plod našeg dugogodišnjeg rada. Ona se bavi jednom harizmatičnom temom, muško-ženskim odnosima. To je rat polova koji traje oduvek i Milica ga predstavlja na jedan izuzetno vedar način. Izuzetno je talentovana tako da je našla u ovoj predstavi mogućnost da se u potpunosti izrazi – kaže autorka Kolenc.
U ime koledža „Vinaver“ medijima se obratio Blagoje Josipović predsednik upravnog odbora ove škole.
Interaktivna nastava „Vinaver“ postoji skoro godinu i po dana. Ovo je jedan od retkih jubileja kada gradu i svim Šapčanima i onima koji se tako osećaju poklanjamo nešto što je vezano za kulturni domen. To je jedna umetnička forma koja je naš proizvod. Scenario, režija, gluma, rade sve naši članovi i to mislim da je dobar iskorak u načinu na koji treba obeležavati određene jubileje ne samo značajne, nego i one male. Najboljim šabačkim đacima koji žele da uče i da stvaraju je mesto u “Vinaveru”. Imamo kvalitetnu podršku profesora i uslove, volju i entuzijazam i to sve učenici prepoznaju. Šabački maturanti koji su bili u domenu programa vezanog za pripremu za polaganje prijemnog ispita na fakultet svi su upisali željeni fakultet, dok svi ostali učenici koji su bili u posebnom programu koledž nastave koji je određen samo za vukovce, odlične i vrlo dobre učenike završili su školsku godinu sa odličnim uspehom. Ove godine smo uz tri programa koja su osnovna uveli i dva programa a jedan je srednjoškolski program informatike sa robotikom, a drugi je predviđen za osnovce. Napravili smo i kurs iz poslovne informatike za odrasle, on se sastoji iz početnog, srednjeg i naprednog, naglasio je profesor Josipović.

B.R.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa