7. decembar 2017.7. dec 2017.
VELIKA AKCIJA POLICIJE

ŠAPČANI “POPADALI” ZBOG DROGE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u više odvojenih akcija prethodnih dana uhapsili 139 osoba zbog sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapšeno je 96 osoba od kojih je oduzeto ukupno 128,5 kilograma opojne droge, a otkriveno je i sedam laboratorija za proizvodnju različitih narkotika.
Zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja uhapšene su 43 osobe, a kod njih je, između ostalog, pronađeno 14,5 kilograma eksploziva, dva ručna raketna bacača „zolja“, 56 pušaka, 36 pištolja i revolvera i šest bombi.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu zaplenili su oko 35 kilograma marihuane spakovane u 34 paketa i uhapsili pet osoba.
Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su N.S. (1975), M.J. (1979), M.J. (1954), D.N. (1965) i M.Z. (1983).
Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Šapcu.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu otkrili su laboratoriju za uzgoj halucinogenih pečuraka i uhapsili su S.R. (1982), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Šapcu.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu otkrili su dve laboratorije za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, zaplenili dva kilograma i 627 grama suve marihuane i oko 11 i po kilograma sveže.
Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su M.M. (1960), S.P. (1985) i D.P. (1962).
Policija je ilegalnu laboratoriju sa pratećom opremom u kojoj je bilo deset biljaka marihuane u sirovom stanju težine četiri kilograma i putna torba u kojoj se nalazilo kilogram i 200 grama osušene marihuane pronašla prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog M.M.
Drugu ilegalnu laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima sa pratećom opremom policija je otkrila u pomoćnom objektu osumnjičene S.P, gde je zaplenila 15 stabljika marihuane težine sedam i po kilograma.
Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičene D.P. policija je pronašla više papirnih kesa u kojima se nalazi marihuana težine oko 1,4 kilograma.
Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Šapcu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa