7. decembar 2017.7. dec 2017.
POLUSEZONE FUDBALSKIH LIGA

UKRATKO O JESENI

Prethodnog vikenda okončane su polusezone u svim ligama, izuzev Super lige Srbije gde će do 13. decembra biti odigrano još dva kola. U osvrtu na ekipe koje će u novu godinu ući kao lideri svojih liga krenućemo od najnižih rangova pod ingerencijom opštinskih fudbalskih saveza sa područja Fudbalskog saveza Mačvanskog okruga.
Lideri opštinske lige “Šabac - Mačva” su igrači FK “Zadrugar” (Mačvanski Pričinović) ispred “Culjkovića” i drenovačkog “Partizana”. U ligi OFS Bogatić najbliža MOL “Mačva” je “Sloboda” iz Salaša Crnobarskog, a prete “Radnik” (G) i “Bair”.
U borbi za plasman u MOL “Pocerina”, “pol poziciju” grupe “Šabac – Pocerina” ima “Rankovac”, ali samo zbog bolje gol razlike u odnosu na “Zablaće” sa istim brojem bodova. Slična situacija je i u grupi “Šabac – Posavotamnava” gde je napad efikasniji za tri gola na prvu poziciju postavio “Savu” iz Mrđenovca ispred ekipe “Jelena” iz Jelenče. Samostalno na vodećoj poziciji je “Sloga” Matijevac, lider lige OFS Vladimirci.
Ekipa “Hajduka” iz Ribarice ima najbolju startnu poziciju pred proleće u Opštinskoj ligi Loznice, no “Studenac” iz Gornje Koviljače je samo bod daleko. Manje neizvesna jesen bila je u takmičenju OFS Ljubovija gde je “Azbukovica” iz Crnče ubedljivo vodeća ispred “Jezera”.
Tri grupe međuopštinske lige donele su mnogo uzbuđenja, a jedino “Hajduk Stanko” u MOL “Mačva” ima ubedljivo vođstvo, čak deset bodova više od ekipe “Gorkog”, odnosno 11 od OFK Šapca i već sada je blizu Okružne lige. Mnogo neizvesnosti biće u “Pocerini” gde će proleće kao lider započeti “Karađorđe”, ali sa samo bodom manje Mišarcima preti “Dušan Silni”. Ne smeju se zaboraviti ni “Šipurske Livade”, odnosno “Mladost” (PP), bar u borbi za baraž pozicije. Kod Jadrana, najbliža višem rangu je “Sloga” (Lipnički Šor), “Borac” Kozjak je tri boda daleko, a čak pet ekipa će voditi borbu za baraž. Trenutno poziciju tri drži “Rudar” (Brasina).
Okružna liga će biti jedna od najzanimljivijih do sada. Nikada manja razlika nije bila na vrhu, gde je na najvišem mestu “Mačva” (Bogatić), no samo dva boda je razdvaja od šabačkog “Radničkog”, odnosno tri od “Sloge” iz Bogosavca. Kako zbog uvođenja nove grupe zonskog ranga postoji mogućnost da više ekipa izbori plasman u viši rang, među kandidate treba svrstati i “Mladost” Prnjavor.
Zonu “Drina” predvodi istoimena ekipa iz Ljubovije, ali je za plasman u Srpsku ligu očekuje borba sa “Polimljem” i sjeničkom “Slogom” koje su samo bod i dva daleko. Kod srpskoligaša (grupa “Zapad”) dominiraju Smederevci sa četiri boda više od “Zlatibora”. U Prvoj ligi Srbije, pomalo neočekivano, na vrhu su se izdvojili “Dinamo” Vranje i “Metalac” (35 i 32 boda). Novosadski “Proleter” ima 29.

D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa