7. decembar 2017.7. dec 2017.
GODINA ZA ISTORIJU KLUBA
FK “PROVO” ZAKLjUČILO USPEŠNU 2017. GODINU

GODINA ZA ISTORIJU KLUBA

Svaki plan napravljen pred start u Srpskoj ligi je premašen. Bodovni saldo iznad očekivanja, a mogao je biti i bolji. Visok plasman zalog Provcima za mirno proleće. U prelaznom roku cilj sačuvati ekipu
U avgustu su se mešali uzbuđenje i strah pred nečim novim, no prva polusezona bila je najbolji pokazatelj da Provo nije zalutalo, već naprotiv, da pripada grupi boljih srpskoligaša.
- Pre pet godina smo se borili za opstanak u Međuopštinskoj ligi, a onda smo stigli do Srpske i plašila nas je neizvesnost jakog i respektabilnog ranga. Imamo jedan od najvećih rostera u ligi koji ćemo sada svesti na pravu meru. Ponosni smo kako smo se predstavili, shvatili smo da Srpska liga nije bauk i da tu pripadamo – istakao je predsednik kluba Đorđe Terzić.
Kroz četiri ranga klub je vodio Igor Đurković na mestu trenera. Rezultati su i njega iznenadili, a još više igra, te čak ostaje i mali žal.
- Planirali smo 25 bodova i mesto u sredini tabele. Godinu smo okončali na šestom mestu i 27 osvojenih bodova. Pretrpeli smo samo dva poraza, a jedino nas je aranđelovačka “Šumadija” nadigrala, dok smo u nekim utakmicama stvorili mnogo šansi, ali smo platili ceh nedostatku sreće i koncentracije, Priboj, Lajkovac, Valjevo, Tutin – smatra trener Đurković.
Osim dobrih rezultata, u klubu naglašavaju značaj afirmacije nekoliko mladih igrača koji su zaslužili status standardnih prvotimaca.
- Najteže i najvažnije je napraviti dobar spoj mladosti i iskustva. To smo uspeli. Prekaljenim igračima poput: Kovačevića, Petrovića, Isailovića, Adamovića, Nedeljkovića, Jošića, pridodali smo sjajne mlade snage: Vasića, Popovića, Nikolića, Jovičića, Simića, Đurđevića, doskorašnje omladince Mačve i Savaciuma. Osvojeni bodovi tokom jeseni daju nam relaksiranu situaciju da pružimo priliku još nekim igračima tokom proleća – dodaje Đurković.
Saradnja Prova i Savaciuma stvorila je i bazu kluba u mlađim kategorijama, te “Provo” ima predstavnike u okružnom rangu omladinaca i kadeta, odnosno Opštinskoj ligi pionira.
- Pripreme startuju 20. januara, videćemo kroz treninge ko bi još od omladinaca mogao nastupiti za seniore i to je cilj za proleće. U prelaznom roku hoćemo da zadržimo okosnicu tima, uz eventualna pojačanja na krilnoj poziciji i sredini terena, odnosno mestu štopera – precizirao je Đurković.
Dugoročni plan kluba je stvaranje stabilnog srpskoligaša.
- Organizaciono smo dobili samo pohvale u Srpskoj ligi, trudimo se da sve obaveze prema igračima ispoštujemo na vreme i da bude porodična atmosfera u klubu. Najpre treba da postanemo stabilni srpskoligaši, a onda, kada se poklope kockice, možda napadnemo i Prvu ligu. Nije to realno sada, ali kroz nekoliko godina, zašto da ne. Nerealna je bila i Srpska liga pre pet godina. Korak po korak – zaključuje predsednik kluba Terzić.

D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa