17. februar 2011.17. feb 2011.
NACIONALNA SLUŽBA ZA ZAPOŠLjAVANjE - FILIJALA ŠABAC

ZAJEDNIČKIM SNAGAMA PROTIV NEZAPOSLENOSTI

U saradnji sa šabačkim poslodavcima, Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala - Šabac, organizovala je prošle srede okrugli sto povodom aktivnih mera zapošljavanja u ovoj godini
Direktor šabačke Filijale Branko Filipović pozdravio je prisutne i zahvalio se na iskazanom interesovanju. Prezentaciji Javnih radova, programa „Stručna praksa 2011“, „Prva šansa 2011“ i samozapošljavanje prisustvovali su poslodavci sa kojima NSZ godinama unazad uspešno sarađuje.
- U ovoj godini za programe i subvencije zapošljavanja na nivou Srbije opredeljeno je oko 5,55 milijardi dinara iz budžeta Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja. Na evidenciji nezaposlenih na nivou Filijale Šabac, trenutno je 17.400 lica, od čega je 11. 400 sa teritorije grada Šapca. Prezentacijom pomenutih programa želimo da poslodavce iz našeg regiona upoznamo sa narednim koracima, kako bi zajedničkim snagama smanjili nezaposlenost, naveo je Branko Filipović.
Oko dvadesetak predstavnika šabačkih poslodavaca i preduzeća iz različitih delatnosti, prisustvovalo je prezentaciji, i to: Novitas, Vum, Estetika, Tina 2000, Kolumbo gradnja, Dumača, Transkom, Sani, Grafopak, Zorka Holding, Zorka Keramika, Karteks, Eliksir Grup i drugi. Jedan od poslodavaca Milovan Nešić iz preduzeća Estetika, kaže da će oni zapošljavati nove radnike, najpre trgovce i pomoćno osoblje.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa